در بخش چهارم این مقاله ، ما به بررسی سایر نکات سئو به هنگام انتقال سایت پرداختیم و دانستیم که باید تمامی لینک های تغییر یافته را ریدیرکت کنیم ، مالکیت دامنه قبلی خودمان را حفظ کنیم و بازدیدها و رتبه ها را بعد از انتقال ، بررسی کنیم . در ادامه این مقاله ، ما به بررسی سایر نکات سئو به هنگام انتقال سایت می پردازیم تا بعد از انتقال ، با افت رتبه و بازدید مواجه نشویم .
۱۷ – تاریخ ها را در سرویس آنالیز گوگل ( Google Analytics ) مشخص کنید :
یکی از نکات سئو به هنگام انتقال سایت ، دانستن تاریخ رخ دادن مشکلات است . از آماری که توسط سرویس آنالیز گوگل ارائه میشود استفاده کنید و تاریخ های مهم را در هنگام عملیات انتقال ، یادداشت کنید . این کار به شما کمک خواهد که دلایل به وجود آمدن هر مشکلی را شناسایی کنید و زمان رخ دادن مشکلات در زمان انجام فرآیند انتقال را داشته باشید .
۱۸ – تنظیم صحیح میز کار جست و جوی گوگل ، از مهمترین نکات سئو به هنگام انتقال سایت :
شما باید برای آدرس جدید خودتان داخل Google Search Console ، یک Property جدید ثبت کنید . سپس باید تایید کنید که نسخه صحیح سایت ثبت شده باشد . منظور از نسخه صحیح نسخه دارای HTTPS یا HTTP و با www یا بدون www می باشد . شما باید برای هر دو سایت قدیمی و جدید ، نقشه سایت را ثبت کنید تا این پیام را به گوگل منتقل کنید که سایت قدیمی شما به سایت جدید منتقل شده است .
در مرحله بعد باید درخواست تغییر آدرس ( change of address ) را درون میز کار جست و جوی گوگل ثبت کنید و درخواست پردازش نقشه سایت جدید را ارسال کنید و همچنین از گزینه fetch as Google استفاده کنید تا سایت خود را تحویل گوگل دهید تا آن را فهرست کند . حتما توصیه میشود که قبل از انجام این کارها ، تمامی ریدیرکت ها ، آدرس های معیار و لینک ها را بررسی کنید که دارای مشکل نباشند .
۱۹ – تبلیغات کلیکی خود را به درستی مدیریت کنید :
یکی دیگر از نکات سئو به هنگام انتقال سایت ، مدیریت مناسب تبلیغات است . شما باید تمامی کمپین های تبلیغاتی خود را ویرایش کنید تا به سایت جدید هدایت شوند . اگر تبلیغات کلیکی شما به آدرس قبلی هدایت شوند ، قادر نخواهید بود به دلیل redirect ، به درستی از آمار Analytics استفاده کنید .
۲۰ – تمامی پلتفرم های دیگر را نیز به روز رسانی کنید :
شما باید پروفایل های خودتان در تمامی شبکه های اجتماعی را به روز رسانی کنید . سایر مواردی که نیاز به بروز رسانی دارند عبارتند از : بیوگرافی هایی که برای پست های مهمان ثبت شده اند ، سایت های دیگری که شما دارید ، امضا های انجمن هایی که از آنها استفاده میکنید و خلاصه هر پلتفرمی که در آن از لینک سایت خودتان استفاده میکنید . تمامی این لینک ها باید به سایت جدید هدایت شوند .
۲۱ – سعی کنید لینک های معتبر خود را به روز رسانی کنید :
شما باید با سایت های معتبر که از لینک شما استفاده میکنند تماس بگیرید و به آنها اطلاع دهید که سایت خودتان را انتقال داده اید و از آنها درخواست کنید که آدرس های قدیمی شما را به آدرس جدید تغییر دهند . البته همه آنها این کار را انجام نخواهند داد ولی اگر تعدادی از آنها هم قبول کنند ، این تغییر به گوگل کمک خواهد کرد که سریع تر متوجه انتقال سایت شما شود و رتبه های قبلی را به آدرس جدید شما انتقال دهد .
من توصیه میکنم که این کار را فقط برای بهترین بکلینک های خودتان انجام دهید زیرا اصلاح همه لینک ها قطعا زمان بر خواهد بود و خیلی هم تاثیر چندانی نخواهد داشت زیرا فقط لینک های معتبر در رتبه شما تاثیر دارند .
۲۲ – تعداد صفحات فهرست شده خودتان در موتورهای جست و جو را زیر نظر بگیرید :
شما باید بدانید که گوگل تمامی صفحات وب سایت شما را خیلی زود فهرست نمیکند ولی اگر تعداد لینک های فهرست شده شما بعد از گذشت ماه ها ، بسیار کمتر از تعداد صفحات فهرست شده با آدرس قدیمی می باشد ، قطعا مشکلی وجود دارد و نیاز به بررسی بیشتر خواهید داشت .
۲۳ – صفحات ۴۰۴ و ریدیرکت ها را به خوبی بررسی کنید :
یکی از نکات مهم سئو به هنگام انتقال سایت ، بررسی آدرس جدید می باشد . سایت جدید شما نباید خطاهای ۴۰۴ و یا ریدیرکت های ۳۰۱ داشته باشد . تمامی لینک های سایت جدید شما باید به یک صفحه سالم ، پیوند زده شده باشند . خطاهای ۴۰۴ و ۵۰۱ بزرگترین مشکلاتی هستند که باید ابتدا ترتیب آنها را بدهید . اگر صفحه ای ۴۰۴ است و دارای جایگزین مناسبی می باشد ، شما باید لینک را عوض کنید و لینک جایگزین را به جای آن قرار دهید و همچنین باید مطمئن شوید هر کسی که به لینک قدیمی میرسد ، به آدرس جدید هدایت شود .
دومین مشکل بزرگی که ممکن است پیش بیاید ، حضور لینک های ۳۰۱ درون صفحات سایت قدیمی شما هستند . درست است که لینک های قدیمی در نهایت به لینک های جدید ریدیرکت میشوند اما لود بالای سرور را منجر میشوند که برای عملکرد سایت مناسب نمی باشد . همچنین لینک کردن به یک سایت قدیمی ممکن است باعث سردرگمی گوگل شود و گوگل نتواند تشخیص دهد که انتقال صورت گرفته است . درست است که اقدامات دیگر شما میتواند به گوگل نشان دهد که انتقال صورت گرفته است ولی بهتر است هیچ موردی را از قلم نیاندازید .
پس شما باید همیشه لینک های داخلی خود را به روز رسانی کنید تا مستقیما به سایت جدید پیوند زده شوند و از طریق ریدیرکت این کار را انجام ندهید .
۲۴ – آدرس های قدیمی خودتان را بررسی کنید :
شما باید از ابزارهایی مانند Screaming Frog یا ابزارهای مشابه استفاده کنید تا آدرس های قدیمی خودتان را بررسی کنید . همانطور که در بخش های قبلی بیان کرده بودیم ، شما باید قبل از انجام عملیات انتقال ،یک لیست از آدرس های قدیمی را تهیه کرده باشید . همچنین شما باید مطمئن شوید که این لیست شامل تمامی آدرس هایی باشد که از طریق Crawl قابل کشف نباشند . سعی نکنید سایت را به صورت مستقیم Crawl کنید زیرا ریدیرکت ها باعث میشوند که تنها صفحه اول Crawl شود .
مطمئن شوید که همه آدرس های قدیمی به سایت جدید ریدیرکت میشوند . هیچ صفحه ۴۰۴ نباید وجود داشته باشد مگر آنکه شما مطلبی را به هنگام انتقال ، حذف کرده باشید . اگر ارور ۴۰۴ ظاهر شد ، شما باید مطمئن شوید که هیچ لینکی در سایت شما به صفحات ۴۰۴ زده نشود . اگر صفحات ۴۰۴ به اشتباه ظاهر شده بودند ، برای آنها ریدیرکت های مناسب تنظیم کنید .
صفحات ۴۰۴ از مهمترین بخش های سایت هستند که میتوانند در پیدا کردن محتوا ، به کاربران شما کمک کنند و فقط نباید با هدف نشان دادن یک ارور ساخته شوند .
اگر شما نیاز به طراحی سایت استاندارد با صفحات راهنمای مناسب دارید ، هم اکنون با بخش طراحی سایت چیتاسافت تماس بگیرید .
در مرحله بعد شما باید تمامی آدرس های اینترنتی خارجی را بررسی کنید و مطمئن شوید که ریدیرکت ها به خوبی عمل میکنند . هیچ کدام از لینک های خارجی نباید به صفحات ۳۰۱ و ۴۰۴ برخورد کند . اینکه یک لینک خارجی ریدیرکت ۳۰۱ باشد ، نشان دهنده وجود زنجیره های لینکی است که برای سئوی سایت شما مناسب نیست . همچنین مواجهه شدن با صفحات ۴۰۴ تجربه کاربری را دچار اشکال میکند که از روش های دیگر میتواند روی سئوی شما تاثیر گذار باشد .
نتیجه گیری :
اگر به نکات سئو به هنگام انتقال سایت توجه نکنید ، میتوانید در حین فرآیند انتقال ، بازدید زیادی را از دست دهید . بعد از مشتریانی که سایت آنها جریمه شده است ، دومین گروه پر تکراری که با آنها سر و کار داریم ، مشتریانی هستند که به هنگام انتقال سایت ، موتورهای جست و جو را در نظر نگرفته اند . اگر شما بتوانید تمامی ۲۴ مورد مطرح شده در این مقاله را رعایت کنید ، میتوانید انتقال بدون مشکلی را تجربه کنید و رتبه و بازدید سایت شما از دست نخواهد رفت .