سی سال از عمر ویندوز مایکروسافت می گذرد و اگرچه این کمپانی در حال حاضر بسیار مطرح می باشد اما در اوایل برند بزرگی به شمار نمی رفت.
اوج محبوبیت مایکروسافت را باید در دهه نخست ۲۰۰۰ دانست و در دهه دوم شاهد روی کارآمدن دستگاه های دیجیتالی قابل توجهی از سوی کمپانی ردموندی بودیم.
در چند سال گذشته مایکروسافت تصمیم گرفت تبلت های جدیدی از سری سرفیس پرو را معرفی کند و در نهایت سال ۲۰۱۷ مایکروسافت محصول جدید خود سرفیس پرو ۲۰۱۷ را معرفی کرد.
سرفیس پرو آینده تبلت را تغییر داد و برای نخستین بار شاهد رونمایی از تبلتی بودیم که در حالت تبلت یا لپتاپ قابل استفاده است.
اولین دوره عرضه سرفیس پرو با استقبال بسیاری رو به رو شد و همین امر موجب شد تا همچنان مدل های دیگر سرفیس پرو نیز با فروش بالایی رو به رو باشند.
در ماه می ۲۰۱۴ مایکروسافت سرفیس پرو ۳ معرفی شد و سپس در سرفیس پرو ۴ تغییرات گسترده ای حاصل شد.
پس از آن دیگر خبری از معرفی نسخه جدید نبود تا اینکه بهار امسال ردموندی ها دست به کار شده و سرفیس پرو ۲۰۱۷ را معرفی کردند.
در حقیقت مایکروسافت اواخر ۲۰۰۵ بود که تصمیم گرفت سرفیس پرو ۴ را معرفی کند و آن را نسبت به سرفیس پرو ۳ با طراحی مدرن تر و مشخصات بهتر همراه ساخته است. پردازنده نسل جدید اینتل، کیفیت تصویر بالاتر، طراحی باریک و ضخامت پایین و برخی دیگر از جمله ویژگی های سرفیس پرو ۴ است.
پیشنهاد مطالعه: بررسی تبلت Lenovo Tab 4 10 تبدیل کننده رویا به واقعیت!
هنگامی که اینتل نسل هفتم پردازنده خود را به نام کبی لیک معرفی کرد جای تعجب داشت که چرا مایکروسافت سرفیس پرو جدید را معرفی نکرده و حتی پانوس پانای مدیر بخش سرفیس نیز به عدم عرضه سرفیس پرو ۵ تاکید داشت، موجی از ناامیدی را رقم زد.
اما گفته پانای درست بود زیرا نسل جدید سرفیس پرو با نام سرفیس پرو ۵ معرفی نشد و بلکه شرکت ردموندی تصمیم گرفت آن را به نام سرفیس پرو ۲۰۱۷ رونمایی نماید.
سرفیس پرو جدید نسبت به مدل قبل پیشرفت های چشمگیری داشته و این مدل را باید مورد تحسین قرار داد.
چه چیزی جدید شد؟
پردازنده جدید: شرکت مایکروسافت سرفیس پرو جدید را با پردازنده نسل هفتمی کبی لیک همراه ساخته و در پیکربندی با پردازنده های Core m3-7Y30، Core i5-7300U و Core i7-7660U به فروش می رسد. این پردازنده ها عملکرد خوبی داشته و از قدرت گرافیکی مناسبی برخوردار هستند.
همچنین عمر باتری بهتری را رقم زده و به طور کلی بهره وری بیشتری در مقایسه با مدل پیشین دارند.
پیشنهاد مطالعه: فبلت گلکسی نوت۸ همان چیزی که دنبالش بودید!
لولا جدید: سرفیس پرو به لولای جدیدی مجهز شده که قابلیت تا شدن تا ۱۶۵ درجه را فراهم می آورد.
مایکروسافت لولای جدید را Studio Mode می نامد زیرا سرفیس پرو را به یک کامپیوتر همه کاره تبدیل نمود و محصول جدید یعنی سرفیس پرو ۲۰۱۷ را به لپتاپی کارآمد و قابل توجه تبدیل کرده است.
باتری بزرگتر: شرکت مایکروسافت از باتری بزرگتری در سرفیس پرو ۲۰۱۷ بهره گرفته که از نوع ۴۵ واتی است.
این باتری نسبت به باتری ۳۹ واتی سرفیس پرو ۴ از ظرفیت بالاتری بهره می برد و طول عمر بیشتری دارد.
با توجه به ادعای مایکروسافت این تبلت در بخش باتری ۵۰ درصد عملکرد بهتری دارد.
پیشنهاد مطالعه: بررسی Huawei Mate 9 پرچم دار کمپانی چینی
طراحی بدون فن: شرکت مایکروسافت سرفیس پرو جدید را در پردازنده های Core m3 و Core i5 بدون فن طراحی کرده اما مدل Core i7 با سیستم خنک کننده قدرتمند میتواند عملکرد بالاتری از خود نشان دهد.
البته نسخه های رده پایین تر ضعیف نبوده و کاربری مناسبی را می توان انتظار داشت.
سبک تر: سرفیس پرو ۲۰۱۷ نسبت به سرفیس پرو ۴ ابعاد مشابه ای دارد. اما مدل Core i5 و Core i7 آن در مقایسه با تبلت قبلی سبک تر هستند.
این دو مدل به ترتیب ۷۷۰ گرم و ۷۸۴ گرم بوده و این در حالی است که دو مدل سرفیس پرو ۴ به بیش از ۷۸۶ گرم می رسند.
سرفیس پن جدید: شرکت مایکروسافت از قلم جدید سرفیس پن در تبلت جدید خود به کار گرفته است.
این قلم سطح حساسیت فشاری سطح ۴۰۹۶ داشته که دو برابر مدل پیشین است.
علاوه بر این قلم جدید کاربری نرم و راحتی را برای کاربران فراهم خواهد آورد که لذت بخش است.
کاور جدید سرفیس پرو: شرکت مایکروسافت از کاور جدا شدنی جدیدی برای سرفیس پرو ۲۰۱۷ در نظر گرفته است.
کاوری از جنس آلکانترا که در کنار کیفیت ساخت و نرمی بالا، پریمیومی و قابل توجه به نظر می رسد. این کاور از کلیدهای نرمی بهره می برد که مناسب کاربری تایپی است. مایکروسافت کاور را در رنگ های مختلفی عرضه می دارد تا مشتریان بتوانند تنوع انتخاب بالایی داشته باشند.
پیشنهاد مطالعه: بررسی اجمالی Mi Max 2 : قوی و زیبا، اما بیش از اندازه بزرگ
پشتیبانی از سرفیس دایال: شرکت مایکروسافت هنگامی که به معرفی AIO جدید سرفیس استودیو پرداخت، چند لوازم جانبی نیز برای آن معرفی نمود که یکی از آنها سرفیس دایال بود.
این لوازم جانبی بیشتر برای گرافیست ها و طراحان بوده تا از آن به عنوان یک منو تنظیماتی در دست هنگام طراحی با دستگاه استفاده کنند.
خوشبختانه سرفیس پرو ۲۰۱۷ به پشتیبانی این لوازم جانبی قبلی می پردازد.
نمودارهای عملکرد
تبلت سرفیس پرو مایکروسافت بوسیله نرم افزارهای بنچمارک تحت آزمایش قرار گرفت.
نسخه بدون فن آن که با پردازنده Core i5-6300U و Core m همراه است نتایج نزدیکی با مدل پیشین یعنی سرفیس پرو ۴ داشته است. بنابراین باید آن را رقیبی برای ایسوس ZenBook Deluxe 3 و ال جی گرم به شمار آورد.
پیشنهاد مطالعه: بهترین تلفن های هوشمند سال ۲۰۱۷
البته هر سال شرکت ردموندی سعی کرده در بخش سخت افزاری ارتقایی حاصل کند و این موضوع برای سرفیس پرو ۲۰۱۷ نیز صدق می کند.
ازجمله برنامه ها و بازی های بنچمارک مورد استفاده ما باید به موارد زیر پرداخت:
PCMark 8
۳DMark -2013
Tomb Raider
Far Cry 2
بهترین سرفیس پرو موجود
سرفیس پرو جدید اگرچه تا سطح بالایی شبیه به مدل پیشین بوده اما پیشرفت های جزئی آن قابل توجه هستند. نباید اشتباه کرد این تبلت بهترین سرفیس پرو موجود است.
پردازنده نسل هفتمی کبی لیک عملکرد دستگاه را به شکل چشمگیری افزایش داد، که نسبت به سرفیس پرو ۴ ارتقا بالایی محسوب می شود.
با این حال خنک کننده منفعل سرفیس پرو را بدون صدا نگه داشته و حتی در سخت ترین شرایط کاری شاهد هیچ صدایی در قسمت سخت افزار دستگاه نخواهید بود.
قطعا استفاده از چنین تبلتی در یک کتابخانه یا مکان خلوت بسیار مفید خواهد بود.
براساس بررسی انجام گرفته بهره وری پردازنده کبی لیک که نه تنها موجب افزایش عملکرد شده، عمر باتری را افزایش داده و از این رو کاربران سرفیس پرو می توانند مدت زمانی بیشتری به کار با دستگاه بپردازند.
باتوجه به بررسی انجام گرفته عمر باتری دستگاه در ۱٫۵ ساعت به ۴۱ درصد می رسد.
در زمینه وزن نیز قابل حمل بوده و سرفیس پرو کاربری راحت و لذت بخشی به دنبال دارد. این موضوع در مقایسه با سرفیس پرو ۴ بسیار چشمگیر و بهتر است.
با لولای بهبودیافته تجربه کاربری با سرفیس پرو ۲۰۱۷ لذت بخش شده است.
مایکروسافت در زمینه پورت پیشرفتی روی این مدل حاصل نکرده از این رو می توان تنها همان پورت های مدل پیشین را در سرفیس پرو جدید شاهد بود. صفحه کلید نرم و از جنس آلکانترا موجب می شود تا تایپ کردن با تبلت سرفیس پرو شیرین و راحت باشد.
پورت USB-C، تاندربولت ۳ و برخی دیگر این محصول مایکروسافت را به دستگاهی برای حرفه ای ها تبدیل کرده است.
شرکت مایکروسافت سرفیس پرو را در پیکربندی های مختلفی چون نسخه رده پایه با حافظه رم ۸ گیگابایتی، پردازنده Core i5، حافظه SSD با ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و قیمت ۱۷۰۰ دلار عرضه می دارد.
مدل رده بالا با حافظه رم ۱۶ گیگابایتی، پردازنده Core i7 و حافظه SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت و قیمت ۳۱۸۸ دلار به فروش می رساند.
اگرچه قیمت سرفیس پرو ۴ نسبت به مدل فعلی بیشتر است اما باید مدل جدید را ارزشمندتر دانست.
بعد از این بخوانید: ویندوز ۱۰ هرگز پایان ندارد – ۵ ویژگی که در آینده خواهیم دید