در بخش سوم این مقاله ، ما به معرفی برخی از روش های سئو که تاریخ آن گذشته است پرداختیم و دانستیم که ارسال مطالب به صورت مهمان روی وبلاگ ها ، اثرات مثبت خودش را از دست داده است و همچنین به این نکته پی بردیم که یکی از خطرناک ترین روش های سئو ، استفاده بیش از اندازه از کلمات کلیدی ، در یک مطلب مشخص می باشد . در ادامه این مقاله قصد داریم تا سایر روش های سئو که منقضی شده اند را بررسی کنیم و با داشتن شناخت نسبی در مورد آنها ، از آنها دوری کنیم .
۸ – استفاده از کلمات کلیدی به عنوان متن مرجع درون لینک ها ( از خطرناک ترین روش های سئو )
زمانی که لینکی از سایت شما ، در سایت های دیگر قرار میگیرد ، معمولا آن لینک دارای یک متن می باشد که شما با کلیک بر روی آن متن وارد سایت خودتان میشوید . به این متن که روی لینک ها قرار میگیرد ، Anchor Text یا متن مرجع می گویند . در زمان های گذشته ، متن مرجع یکی از فاکتورهای فوق العاده موثر در رتبه نتایج جست و جوی گوگل بود . برای مثال اگر شما میخواستید تا در کلمه کلیدی ” طراحی سایت ” ، در نتایج جست و جو دارای رتبه شوید ، شما باید سعی میکردید تا به هر تعداد که میتوانید لینک هایی جمع آوری کنید که متن مرجع آن ، کلمه ” طراحی سایت ” باشد .
همانطور که قابل پیش بینی هم بود ، بازاریاب ها از این روش سوء استفاده کردند و هنوز هم این کار را انجام میدهند که البته جای تعجب دارد . گوگل وارد ماجرا شد و تمامی وب سایت هایی که با استفاده از این روش به کسب رتبه پرداخته بودند ، جریمه کرد . سایت هایی که به مقدار زیاد از کلمه های کلیدی درون متن مرجع لینک ها استفاده کرده بودند ، حالت غیر طبیعی در پروفایل بکلینک خودشان ایجاد کرده بودند که شناسایی آنها ، راحت ترین کار ممکن برای گوگل بود و همانطور که انتظار میرفت ، گوگل به شدت آنها را مجازات کرد .
توزیع متن های مرجع در یک پروفایل بکلینک طبیعی ، باید دارای تنوع بسیار زیادی باشد . علت آن این است که اگر برای مثال ۱۰۰ نفر بخواهند یک صفحه را لینک کنند ، از متن های مرجع مختلفی برای این کار استفاده میکنند . معمولا متن مرجع انتخابی آنها ، در ارتباط نزدیک با محتوایی است که قصد دارند از لینک شما در داخل آن استفاده کنند .
یک نفر ممکن است برای توضیحات بیشتر در مورد یک محصول از لینک شما استفاده کند و متن مرجع اتخابی آنها ” فواید طراحی سایت ” باشد در حالی که یک نفر دیگر ممکن است از متن مرجع استفاده کند تا در مورد قیمت یک محصول اطلاعاتی را به کاربر ارائه دهد . در این شرایط ممکن است از کلمه ” قیمت طراحی سایت ” استفاده کند . حتی ممکن است یک نفر از عبارات کلی استفاده کند و متن مرجع خاصی مد نظرش نباشد . مثلا استفاده از عبارتی مثل ” برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید ” ، نمونه بارز این قضیه می باشد .
در زیر ما توزیع متن های مرجع را برای سایت ” سرزمین موتورهای جست و جو ” بررسی کرده ایم . به عکس زیر دقت کنید :
اکثریت متن های مرجعی که شما از لینک های خود دریافت میکنید ، نباید شامل کلمات کلیدی ای باشد که قصد دارید برای آنها به کسب رتبه بپردازید . البته یک استثنا نیز وجود دارد و در شرایطی که یک کلمه کلیدی ، بخشی از نام برند شما باشد ، میتوانید از آنها در متن مرجع لینک ها استفاده کنید . این مورد مشکلی نخواهد داشت زیرا امروزه گوگل دیگر توجه چندانی به متن های مرجع ندارد و به جای متن های مرجع ، به فاکتورهای بیشتری در مورد لینک ها توجه میکند . برخی از این فاکتورها عبارتند از :
- ارتباط سایت لینک دهنده با سایت شما
- اعتبار سایت لینک دهنده به سایت شما
- تعداد لینک های مرتبط از وب سایت های معتبر که به سایت شما ، زده شده است .
من اگر به جای شما بودم خیلی تلاش نمیکردم تا متن های مرجع را کنترل کنم و کلمات مد نظر خودم را در آنها اعمال کنم . شما باید اجازه دهید افرادی که به سایت شما لینک میدهند ، بر اساس نیاز خودشان ، از متن های مرجع استفاده کنند . اینکه شما سعی کنید کلمات کلیدی را به صورت فریب دهنده استفاده کنید ، یک کار بیهوده است و حتی احتمال اینکه در این کار زیادی روی کنید و توسط گوگل جریمه شوید ، بسیار زیاد می باشد . شما باید به این نکته توجه داشته باشید که هر گونه الگوی غیر طبیعی در پروفایل بکلینک شما ، میتواند بسیار خطرناک باشد .
۹ – داشتن یک صفحه مجزا برای هر یک از حالت های کلمات کلیدی
در روزگار قدیم ، از حالت های مختلف کلمه های کلیدی استفاده میشد . این طرز تفکر دیگر مرده است . در گذشته مدیران وب سایت ها سعی میکردند تا برای حالت های مختلف کلمات کلیدی خود ، یک صفحه جداگانه ایجاد کنند . موتورهای جست و جو ، امروز بسیار باهوش تر و پیشرفته تر شده اند و دیگر نیازی به این کارها نیست .
گوگل با استفاده از گراف دانش خودش ، منطق فهرست های نتایج جست و جو را دگرگون کرد ولی با معرفی قابلیت RankBrain ( مغز رتبه دهی ) ، کاملا این روش را به زباله دان تاریخ منتقل کرد . امروزه برخی از وب سایت ها را میبینیم که از این روش تاریخ گذشته استفاده میکنند و انتظار هم دارند که نتایج مثبتی را مشاهده کنند اما هرگز این اتفاق رخ نخواهد داد و آنها نیز سر انجام باید به اصلاح ساختار سایت خودشان بپردازند .
” مغز رتبه دهی ” یک اسم دم دست برای سیستم هوشمند فراگیری گوگل می باشد ( اگر اسم Skynet قبلا استفاده نشده بود ، قطعا آن را به این سیستم نسبت میدادیم ) که به گوگل کمک میکند تا بهتر بتواند هدف کاربر از جست و جوی یک عبارت را متوجه شود . این سیستم حتی میتواند به گوگل کمک کند تا به صورت مناسبی ، مطالبی که فاقد کلمه جست و جو شده توسط کاربر هستند را نیز ، در نتایج جست و جوی خودش نشان دهد .
مفهوم آن این است که اگر شما برای مثال یک مطلب در زمینه ” طراحی سایت ” نگارش کنید ، ” مغز رتبه دهی ” گوگل ، متوجه میشود که میتواند از این مطلب برای ارائه نتیجه به جست و جو های زیر نیز ، استفاده کند .
- طراحی سایت وردپرس
- قیمت طراحی سایت
- طراحی سایت واکنش گرا
- نرم افزارهای طراحی سایت
اگر شما در گذشته برای حالت های مختلف کلمات کلیدی خود ، صفحات مختلفی را ایجاد کرده اید ، اکنون باید این کار را رها کنید و در آینده نیز از روش های سئو تاریخ گذشته مانند این ، استفاده نکنید . ولی شاید متوقف کردن استفاده از این روش های سئو ، به تنهایی کافی نباشد . شما باید صفحاتی که مورد نیاز نیستند را پاک کنید یا مطالبی که قابلیت ادغام دارند را با هم ادغام کنید و سپس آدرس های قدیمی را با استفاده از دیریکت های ۳۰۱ ( دائمی ) ، به آدرس های جدید منتقل کنید .
علت این امر آن است که هر صفحه غیر ضروری ، میتواند اثر منفی روی سایت شما داشته باشد و باعث شود که دیدگاه گوگل نسبت به سایت شما عوض شود و حتی بودجه بررسی سایت شما را نیز کاهش دهد .
پس به جای آنکه سعی کنید تا برای هر حالت از کلمات کلیدی خود ، یک صفحه مجزا ایجاد کنید ، تلاش خودتان را بیشتر کنید و محتوایی تولید کنید به مناسب همه حالت های مختلف کلمه کلیدی شما باشد . برای نمونه ، در مثال قبلی سعی کنید که تا محتوای شما علاوه بر طراحی سایت ، مباحثی مربوط به تاریخچه طراحی سایت ، هزینه های طراحی سایت و سیستم های مدیریت محتوا را نیز داشته باشد . شما میتوانید با استفاده از تگ های سر تیتر H2 و H3 ، هر حالت مختلف از کلمه کلیدی خود را به صورت مجزا شرح دهید .
۱۰ – انتشار محتوا برای ربات ها به جای انتشار آنها برای انسان ها
شاید شما هم با صفحاتی برخورد کرده باشید که درون آنها ، یک کلمه کلیدی خاص به صورت مکرر تکرار شده باشد و حتی در جایی از این کلمات استفاده شده باشد که هیچ مفهومی ندارند . اگر با چنین نمونه هایی مواجه شدید ، باید بدانید که مدیر آن سایت ، بیش تر از آنکه قصد داشته باشد برای کاربران خودش تولید محتوا کند ، به دنبال فریب موتورهای جست و جو می باشد تا از این طریق بتواند به رتبه مناسبی در موتورهای جست و جو برسد . آن ها نمیدانند که دوران استفاده از روش های سئو اینچنینی ، به پایان رسیده است .
روش های سئو از روزی که مفهوم سئو برای اولین بار مطرح شد ، پیشرفت های چشمگیری را داشته اند و مسیری طولانی را طی کرده اند . زمانی لازم بود تا مطالب به زبانی ساده نوشته شوند تا علاوه بر کاربران ، موتورهای جست و جو نیز قادر به درک مطالب شما باشند و بتوانند رتبه مناسبی را برای آنها در نظر بگیرند . اما آن زمان ها دیگر گذشته اند و شما باید تمرکز خودتان را از موتورهای جست و جو ، روی کاربران معطوف کنید . موتورهای جست و جو کار خود را به درستی انجام خواهند داد پس شما سعی کنید محتوای مناسب را برای کاربرانتان انتشار دهید زیرا در نهایت این کاربران هستند که باید از خدمات شما استفاده کنند و محصولات شما را خریداری کنند .