۱۰ کاری که برای “برند شدن سایت خود ” باید انجام دهید

  • توسط ذاکری
  • یکشنبه , ۷ آبان ۱۳۹۶
  • 784 بازدید
  • 0
برند شدن سایت

بسیاری از وب مسترهایی که ادعایی دارند یا بعضی از وب مسترها که به تازگی به این کار وارد شده اند نمی دانند که چگونه باید سایت خود را برند کنند. مراحی که باید برای برند شدن سایت انجام داد مراحل مشخصی است که باید مرحله به مرحله و طبق اصول آن انجام دهید تا بتوانید جایگاه خاص خود را در بین وب سایتهای ایرانی کسب کنید.  شما باید توجه کنید که اگر فروشگاه اینترنتی دارید باید آن را به برند تبدیل نمایید چرا که طبق تحقیقات سایتهای بزرگ حدود ۶۰ درصد مردم قطعا از فروشگاهی خرید می کنند که برند باشد.

بسیاری از وب مسترها وقتی فروشگاه اینترنتی راه اندازی می کنند می گویند نمی توانند با فروشگاههای بزرگ رقابت کنند ولی این حرف نادرستی است.چرا که آنها می توانند با ایجاد برند شخصی برای سایت خود ، به راحتی سهم خود را از بازار داشته باشند چرا که قطعا سایتهای بزرگ ۱۰۰ درصد بازار را نمی توانند تصاحب کنند و سهم هر کسی متعلق به خود اوست و دیگری نمی تواند ( به شرط و شروطی ) سهم سایت دیگری را تصاحب نماید.

 

البته بعضی از وب مسترها به خوبی می دانند که باید برای سایت خود برند ایجاد کنند ولی برندینگ را صرفا طراحی یک لوگوی شیک تصور می کنند و فکر می کند برند شدن سایت صرفا با طراحی یک لوگوی زیبا انجام می شود. باید توجه کنید که برندی که برای سایت ایجاد می کنید باید ثبات داشته باشد . ثبات در زمینه های مختلف باید وجود داشته باشد که در ادامه بعضی از آنها را اشاره می کنیم:

۱- زیبایی سایت . محیط کسب و کار شما همان ظاهر سایت شماست که باید خاص باشد . زیبا باشد و مورد توجه مشتری قرار بگیرد.

۲- فاکتورها و پرینت هایی که از مطالب مختلف می گیرید باید خاص و یکتا باشد و برای سایت شما اختصاصی شده باشد. اینکه از قالب های کلیشه ای استفاده کنید به شما کمکی نخواهد کرد.

۳- تبلیغات آنلاین و آفلاین شما باید متناسب با برند شما باشد. فروشگاه شما باید شخصیتی مخصوص خودش را داشته باشد. یعنی علاوه بر طراحی سایت خاص باید ، تبلیغات شما نیز منحصر به فرد باشد و اگر فردی یک لحظه چشمم به تبلیغات خورد بداند که تبلیغات مخصوص شماست و این تکرارها باعث تثبیت برند روی مغز وی شود.

۴- فروش شما باید خاص باشد. باید ساده باشد و کاربر را گیج نکند. شما باید پروسه سفارش و خرید را برای کاربر آسان و منحصر به فرد کنید. به طوریکه اگر کسی به دنبال محصولی بود که در فروشگاه شما وجود داشت ، باید گزینه اول و آخرش شما باشید و به دیگران نیز فروشگاه شما را پیشنهاد دهد.

۵- خدمات پس از فروش را فراموش نکنید. این مورد شخصیت برند شما را تثبیت می کند و اگر به این نکته توجه نکنید قطعا خط بطلانی بر روی برند خود کشیده اید. مثلا فلش مموری برند سونی ، یک چیز ثابتی است که فرقی در ارائه شما و دیجی کالا و بامیلو و… نیست. بلکه در خدماتی که پس از فروش به مشتری میدهید تفاوت ایجاد می شود. اگر بتوانید خدمات مشتریان را به بهترین نحو ارائه دهید قطعا می توانید سهم بازار خوبی را کسب کنید. سعی کنید بودجه خوبی برای این بخش بگذارید و نگران ضررهای احتمالی این بخش نباشید بلکه این بخش برای بلند مدت برای شما سودآور خواهد شد.

شاید به اینجای این مطلب که رسیدید فکر کردید که ما ۵ مورد از ۱۰ مورد مذکور را گفته ایم ، اشتباه می کنید ! اگر فکر می کنید با دانستن ۵ مورد بالا می توانید بروید و یک شبه یک برند را ایجاد کنید باز هم اشتباه می کنید. پروسه تولید یک برند پروسه یک شبه و یکماهه نیست. بلکه باید ماهها و شاید سالها برای برندینگ تلاش کنید. قطعا همچین تلاشی شما را به موفقیتی می رساند که تا آخر عمر می توانید از سود آن برند بهره ببرید.در ادامه شروع می کنیم ۱۰ نکته اساسی در مورد برندینگ را بیان کنیم تا بتوانید برند شخصی خود را ایجاد کنیدو گام در برند شدن سایت بردارید :

۱- برند شما مخاطبانی دارد ، آنها را بشناسید و شناسایی کنید

طبیعی است که شما برند خود را برای فضایی ها که ایجاد نمی کنید. یا برند خود را برای حیوانات که ایجاد نمی کنید. یا برند ورزشی را برای غیر ورزشی ها یا برند لباس زنانه را برای مردان پیر که ایجاد نمی کنید؟ پس مخاطب برند خود را بشناسید. برند شما باید برای طیف خاصی از مخاطبان در ابتدا باشد و شما باید بدانید مثلا برای زنان تهرانی برند خود را معروف کنید و پس از آن به دیگر افراد بپردازید. ابتدا حتما لیستی از مخاطبین اولیه برند خود را مشخص کنید که این لیست در ادامه کار قطعا به کارتان خواهد آمد و راه و مسیرتان را مشخص می کند.

۲- هدف از برند فروشگاهی که میسازید چیست؟ 

آیا می دانید که برند و سایت فروشگاهی شما چه ماموریتی دارد؟ شما می دانید که چه ارزشی برای مخاطبانتان ایجاد می کنید؟ برند شما چه مقدار احساس آرامش به کاربران و مخاطبان هدیه می دهد؟ همه اینها را باید بدانید و بشناسید تا بتوانید به کاربران و مخاطبانتان منتقل کنید. شما وقتی بدانید ماموریت سایت و برند فروشگاهی شما چیست ، در لوگو ، شعار ، طراحی سایت و…. نیز این ماموریت و هدف را اعمال می کنید و از همه چیز برندتان این هدف و شعار باید نشان داده شود.

۳- برندهای رقیب شما ، بهترین بستر برای بررسی اهداف برند شماست و شاید آینده شما هستند !

اگر میخواهید قبل از اینکه پا به عرصه رقابت بگذارید ، بدانید که چه بکنید و چه کارهایی را نباید بکنید ، باید برندهای رقیب را بررسی کنید. برندهای رقیب به شما کمک می کنند تا بتوانید به راحتی و با یک تیب خاطر تمامی سوالاتتان را پاسخ بگیرید و برای برند خود برنامه ریزی کنید. مثلا در مورد شعار و هویت بصری برند رقیب می توانید تحقیق کنید و از موفقیت ها و شکست هایشان الگو بگیرید. کیفیت محصولات رقبا در سایت های فروشگاه می تواند الگوی خوبی برای شما باشد.

برندهای رقیب ، بهترین بستر برای شما هستند تا با بررسی حرفهای مردم در مورد آنها بدانید که مخاطب از برندها چه انتظاری دارند؟ در مورد آنها چه می گویند؟ چه مواردی را نکته خوب می دانند و چه مواردی در مورد برندهای رقیب نکته منفی محسوب می شود.

۴- برند شما ، باید نقاط ضعف دیگران را نقاط قوت خود نماید و آن را در بوق و کرنا کند !

شما پس از بررسی برندهای رقیب باید نقاظ قوتشان را کسب کنید و آنها را در برند خود ایجاد کنید و نقاط ضعف را نیز بدانید و در برندتان آنها را رفع کنید و اتفاقا وقتی این ضعف ها را رفع کردید بر روی آنها تبلیغ کنید و برندتان را برای مشتریانی که از آن نقاط ضعف می نالند ، بشناسانید و از این اتفاق بهترین استفاده را نمایید. آنها وقتی وارد سایت فروشگاهی شما می شوند و نقاط قوت دیگران را به همراه نقاط قوت شده ضعف دیگران را می بینند قطعا دلیلی ندارند که اگر به محصولی نیاز دارند از شما خریداری نکنند.

۵- لوگو و شعار برای برند از نان شب واجب تر است ! همه چیز به اینجا بستگی دارد.

یکی از نکات مهم در زمینه ایجاد برند ، طراحی یک لوگو و آرم زیبا و شیک و مفهومی است که باید با یک شعار عالی همراه شود تا برای مخاطب تداعی کننده یک ویژگی های متفاوت و ظهور یک برند متفاوت باشد. مثلا اپل با شعار “متفاوت فکر کن” و عملکرد بی نظیرش در تولید محصولاتش واقعا توانسته به این شعار عمل کند. پس شما هم باید به فکر یک لوگوی اختصاصی و زیبا در زمینه کاری فروشگاهتان باشید و شعاری زیبا و مرتبط را برگزینید. برند شدن سایت به موارد مختلفی بستگی دارد ولی مواردی از جمله لوگو و شعار از جمله مواردی است که در صورت عدم رعایت می تواند دیگر بخش ها را تحت تاثیر قرار دهد.

۶- شما باید با صدای اختصاصی برند خود با مشتری ارتباط برقرار کنید

ارتباط با مشتری مهم ترین بخش برند شدن سایت می باشد که برند را متشخص می کند. نوع ارتباط با مشتری در برندینگ مهم ترین موضوعی است که باید به آن توجه کنید. مثلا باید تعیین کنید که صدای برند شما در ارتباط با مشتریان دوستانه است یا رسمی؟ فروشگاهی است یا تبلیغاتی و ….

مثلا دیجی کالا معمولا سعی می کند ارتباط رسمی با مشتریانش داشته باشد ولی اسنپ اغلب تبلیغات و پیام هایش را به صورت دوستانه ارسال می کند. شما هم  باید توجه کنید که برند شما باید صدای اختصاصی خودش را داشته باشد. مثلا می توانید برندهای رقیب را آنالیز کنید و بفهمید که آنها چگونه با مشتریان ارتباط برقرار می کنند و با آنالیز انها شما نیز بهترین نوع صدا را انتخاب نمایید.

۷- برند خود را محدود نکنید ، بگذارید بزرگتر از چیزی شود که فکر می کنید

وقتی برند شما مسیر موفقیت را طی می کند باید سعی کنید که جلوی موفقیت آن را نگیرید. وقتی برندی شخصیت پیدا کردن و سایت فروشگاهی بزرگ شد ، مردم دوست دارند بدانند پشت صحنه این مجموعه ای که دوستش دارند چه می گذرد. با دست اندرکاران آن آشنا شوند و چیزهای بیشتری از سایت فروشگاهی مورد علاقه شان بدانند.

برند شما وقتی شخصیت گرفت بگذارید در مکالماتتان با مشتریان صمیمیت ایجاد شود . اینکه من برند فروشگاهی با توی مشتری صحبت می کنم چیز بدی نیست. این یعنی مشتری شما را و برندتان را و سایت فروشگاهی تان را پذیرفته است. معرفی کردن سرویس ها و محصولات به شکلی متفاوت و لایق برندتان چیزی است که باید شخص شما به آن توجه نمایید.

۸- برند شدن سایت یعنی از فضای مجازی به فضای واقعی شما رسوخ کند

وقتی برندی پیشرفت کرد باید بدانید که این برند باید در تمامی وسایل و محیط کاری شما نمود پیدا کند. هر عکسی که منتشر می کنید ، هر کادویی که برای دیگران می گیرید ، هر محصولی که برای کاربران ارسال می کنید ، هر اتفاقی که در دفتر کار برند شما اتفاق می افتد باید نشانی از برند شما داشته باشد. باید مشتری شما بداند که برند شما یک موجود زنده است و وقتی به این باور رسید قطعا تبلیغ کننده ویژه ای برای شما خواهد شد و در زندگی او نیز رسوخ خواهد کرد.

۹- برندتان را رها نکنید ، برند شما برای همیشه نیاز به رسیدگی دارد

بعضی از وب مسترها وقتی قدم در راه برند شدن سایت بر میدارند و وقتی برندشان پا میگیرد فکر می کنند برند می تواند به تنهایی راه خودش را برود ولی این فکر اشتباه است. شما به عنوان مدیر سایت فروشگاهی باید بدانید که هر لحظه باید برای بزرگ شدن برند کار کنید. هیچ جا برای برند آخر کار نیست. مگر برندی مثل اپل به آخر کار رسیده است؟ برند های ایرانی که جای خود دارند. باید هر لحظه و هر روز به فکر نوآوری جدید برای برند خود باشید تا بتوانید از طریق راههای جدید آن را به مخاطبان بیشتری معرفی نمایید. این معرفی نه برای اینکه لزوما خرید بیشتری انجام شود بلکه برای این است که با ماندگاری سایت فروشگاهی شما در ذهن او ، به یک مکانی برای خرید های آینده او بدل گردد.

۱۰- برند شما باید یک هوادار پرو پاقرص داشته باشد ، یعنی خود شما !

چطور می شود برای برند شدن سایت تلاش کرد و برندی را ایجاد کرد ولی خود فرد طرفدار آن برند نباشد؟ خنده دار و نشدنی است. پس به این نکته توجه کنید که برند شدن سایت شما اول از همه نتیجه تلاش شما و سپس اعتمادی است که شما برای دیگران با کارهایتان انجام می دهید می باشد. شما باید بدانید علاوه بر شما باید کارمندانی را انتخاب کنید که به برند شما و سایت فروشگاهی شما وفادار باشند . مثلا بانکی را تصور کنید که کارمندانش همگی در بانک رقیب سپرده گذاری می کنند. به نظرتان اگر مشتریان آن بانک بدانند بازهم در بانک مورد نظر سپرده گذاری می کنند؟ یا مثلا گفته میشد شماره همراه یکی از اپراتورهای تلفن همراه ، شماره ای از دیگر اپراتور رقیب می باشد که خب این اتفاق خوبی نیست. شما در عمل باید نشان دهید که برند شما مورد اعتماد است و خدماتی که ارائه میدهید در زندگی شما نیز جاری است.

 

نکاتی که گفته شد در زمینه برند شدن سایت فروشگاهی نکاتی است که در صورت رعایت کردن آنها ، می تواند به موفقیت شما کمک شایانی کند. اگر مشاوره ای در زمینه طراحی سایت فروشگاهی ، راه اندازی سایت ، طراحی برند ، تولید محتوا و …. نیاز داشتید می توانید با مشاورین چیتاسافت به صورت رایگان صحبت کنید و سوالاتتان را بپرسید .

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

تازه های طراحی سایت

بهینه سازی وبسایت

دانستی های سایت