۱۰ نکته حیاتی سئو و طراحی سایت که برای راه اندازی استارت آپ باید بدانید ( بخش اول )

  • توسط ذاکری
  • چهارشنبه , ۱۲ مهر ۱۳۹۶
  • 535 بازدید
  • 0

تغییراتی که در دنیای اینترنت در حال رخ دادن می باشد غیر قابل اجتناب می باشد و کسب و کارهای الکترونیکی دیگر از حالت ایستا خارج شده و به سمت ورود به دنیای جدیدی که استارت آپ ها به روی آنها باز کرده است پیش می روند و بسیاری از متخصصین در زمینه وب و اینترنت و همچنین کسب و کارهای اقتصادی به فکر راه اندازی استارت آپ هستند تا بتوانند از کاروان اقتصادی مدرن این روزهای دنیا جا نمانده و زندگی خود را متحول کنند . اما ورود افراد بی تخصص به این زمینه باعث شده که سرمایه های هنگفت از بین روند یا اینکه سو استفاده های احتمالی از سرمایه های هنگفت ، بسیار شده و نوعی از بدبینی را برای سرمایه گذاران ایجاد شده باشد.

به همین دلیل مدیران مالی و سرمایه گذاری استارت آپ ها باید در همه زمینه ها خود را بروز کنند تا بتوانند از ضررهایی که گاها باعث تعطیلی کسب و کارهای جدید می شود جلوگیری کنند. در ادامه میخواهیم ۱۰ نکته اساسی در مورد بحث مهم بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو بیان کنیم که قطعا در روند فعالیت های شما در استارت آپی که قصد راه اندازی آن را دارید یا راه اندازی کرده اید موثر خواهد بود.

بازاریابی استارت آپ های جدید بسیار متفاوت از بازاریابی کسب و کارهای قدیمی است چرا که یکی از تعاریف مربوط به استارت آپ ها این است که بتوانند تکرار پذیر باشند و با یک بودجه محدود و منابع محدود بازدهی تصاعدی بگیرند و این تعریف عملی نمی شود مگر اینکه راه اندازی استارت آپ به صورت علمی و دقیق بوده و بازاریابی آن بر اساس اصول علمی باشد.

راه اندازی استارت آپ

نکته اول : کلمات کلیدی استارت آپ خود را بدانید و بشناسید !

یکی از توهمات مدیران استارت آپی این است که فکر می کنند وقتی یک کسب و کار جدید راه اندازی می کنند می توانند آن کسب و کار را همه کاره همه زمینه های فعال در اینترنت بکنند. به طور مثال فردی در فکر راه اندازی استارت آپ در موضوع بیمه است . استارت آپ خود را راه اندازی می کند و تبلیغات خوبی برای کسب و کار خود انجام می دهد و اتفاقا مشتریان زیادی هم کسب می کند ولی اشتباه بزرگی که انجام میدهد این است که از این برند برای موارد بی ربط استفاده می کند. البته این در زمینه کلمات کلیدی  نیست و به صورت کلی است که باید مدیران این کسب و کارها توجه کنند.

نکته ای که در انتخاب کلمات کلیدی باید توجه کنید این است که شما اگر مثلا در حیطه فعالیت دیجی کالا و بامیلو و… فعالیت می کنید طبیعتا با رقیبانی روبرو هستید که غول های عجیب و غریبی هستند انتخاب کلمات کلیدی هدف این سایتها اشتباه استراتژیکی می باشد که شما انجام میدهید و در ۹۹ درصد مواقع محکوم به شکست خواهید بود. در انتخاب کلمات کلیدی باید سعی کنید مسائل جزئی تر را انتخاب کنید تا بتوانید از جزئیاتی که بامیلو و دیجی کالا و…. غافل مانده اند مشتری پیدا کرده و کم کم حوزه فعالیت خود را بزرگتر کنید.

به طور مثال شما به جای انتخاب کلمه “فروشگاه اینترنتی” که یک کلمه کلیدی خنده دار برای یک استارت آپ تازه کار می باشد ، باید مثلا در بحث فروش مودم های ۴g فعالیت کنید و کلمات مرتبط به این موضوع را انتخاب کنیدو کم کم در امثال این موضوعات خود را ثابت کنید و سپس این موارد را بیشتر کنید تا بتوانید سهم خود را از بازار داشته باشید. پس در انتخاب کلمه کلیدی دقت کنید و رویایی فکر نکنید. یادتان باشد رویا برای اهداف بلند مدت است و برای کارهای کوتاه مدتی صرفا منطق و عقل است که می تواند موفق باشد.

نکته دوم : سایتتان را برای مشتری هدف “چندش آور” نکنید !

شاید انتخاب کلمه چندش آور برای این بحث خیلی سختگیرانه بود ولی باور کنید که شاید به زودی همین کلمه عینیت پیدا کرده و دیگر سختگیرانه نباشد. آری شما با موبایل فرندلی نکردن سایتتان ، استارت آپ خود را برای مشتری هدف چندش آور می کنید. دیگر امروز مانند سالهای قبل ، افراد عادی برای هر کاری پای کامپیوتر نمی نشینند و دوست دارند همه چیز از همان دستگاه دم دستشان یعنی موبایل قبال دسترسی باشد.

حالا شما فرض کنید بهترین سایت طراحی شده برای دسکتاپ را در اختیار دارید ولی قطعا همان سایت بدترین سایت ممکن برای دستگاههای موبایل می باشد چرا که یا در موبایل بهم خواهد ریخت یا اینکه به قدری کوچک می شود که قابل مشاهده نخواهد بود ف بماند که در اکثر موارد کاربر در همان لحظه اول عطای سایت را به لقایش خواهد بخشید ! پس سعی کنید سایت خود برای نسخه موبایل نیز آماده کنید و روند کارهای مربوط به کسب و کارتان و سفارش محصول را در موبایل ساده تر کنید.

برای اینکه بدانید چقدر به این موضوع احتیاج دارید کافی است یک آمارگیر همانند آنالیتیکس در سایتتان نصب کنید تا بدانید چند درصد از بازدیدکنندگان را مخاطبین موبایلی تشکیل میدهند.

بعضی ها شاید هزینه های زیادی که برای طراحی سایت انجام داده اند را بهانه ای برای موبایل فرندلی نکردن سایتشان می کنند که این موضوع نیز اصلا منطقی نیست. شما با این ریسک و اشتباهی که می کنید و سرمایه ای که برای راه اندازی استارت آپ خود انجام داده اید را فدای هزینه ناچیز می کنید که نبودنش به احتمال زیاد به شکست کسب و کار شما منجر خواهد شد.

نکته سوم : مدیر استارت آپ عزیز ؛ قرار نیست شما مشتری کسب و کارتان باشید !

یکی دیگر از مشکلات و اشتباهات بعضی از استارت آپ ها این است که عملیات و کارها را چنان پیچیده می کنند که انگار صرفا قرار است خودشان مشتری کسب و کارشان باشند و چون می دانند که این پیچیدگی را چطور باید حل کنند و چطور با این پیچیدگی باید کار کنند فکر می کنند که استارت آپشان به محص ورود به بازار مثل بمبی می ترکد و فوج فوج مشتری سر آنها خواهد ریخت که میخواهند پیچیدگی سایتشان را تجربه کنند !

نه مدیر گرامی ، در حال حاضر استارت آپی موفق می شود که در عین سادگی بتواند هدف کاربر را در کمترین زمان ، ساده ترین حالت و بهترین کیفیت تامین کند. کاربر دیگر دوست ندارد برای سفارش یک محصول یک ساعت وقت بگذارد و تازه مطمئن نباشد که محصول به دستش می رسد یا نه و یا خدمتی که خواسته انجام می شود یا خیر !

کاربر فعلی استارت آپ ها کسانی هستند که می خواهند روزمرگی هایشان ساده تر شده باشد. یعنی اگر شما یک استارت آپ تحویل نان سنگگ راه اندازی کرده اید ، قرار نیست خرید یک نان ساده بشود یک پروسه اداری سخت که کاربر با خودش بگوید که ای کاش خودم میرفتم و سختی ایستادن در صف نانوایی را به جان میخریدم !

پس عملیات کارهای مورد نظرتان در استارت آپ را ساده کنید. هر چقدر که این عملیات و ظاهر سایت شما و ظاهر اپلیکیشن شما ساده و غیر پیچیده باشد ، کاربر بیشتری به سمت استارت آپ شما می آیند.

نکته چهارم : بازاریابی کاری نیست که بدون برنامه دقیق در آن موفق شوید

در مورد بازاریابی صحبت های زیادی شده است که قطعا خوانده اید و شنیده اید اما نکته مهم در این زمینه که شاید به آن توجه نکرده اید این است که بازاریابی باید دارای یک استراتژی دقیق باشد. مدیران استارت آپ ها باید توجه کنند که اینطور نباشد که هر مطلبی را در وبلاگ ها و سایتهای مختلف میخوانید قرار نیست در تصمیم گیری شما موثر باشد. شما اولا باید دانش خود را در زمینه بازاریابی افزایش دهید اما باید از این دانش برای تعیین استراتژی اختصاصی خودتان استفاده کنید. به عبارت دیگر برای موفق شدن استارت آپ شما هیچ کس جز شما نمی توانید یک مسیر مشخص  تعیین کند و قطعا شما مسئولیت شکست یا موفقیت کسب و کارتان را خواهید داشت.

اینکه در سئوی سایتتان از چه ابزارهای استفاده کنی ، چقدر شبکه های اجتماعی حضور داشته باشید و چه محتوایی تولید شود. رویکرد شما در انتشار مطالب چگونه باشد و یا دیگر موارد قطعا به استراتژی که شما تعیین می کند دارد.

توجه کنید که استراتژی سئو و بهینه سازی سایت کسب و کارتان توسط شما انجام می شود و وقتی این استراتژی را تعیین کردید باید این خط مشی را دنبال کرده و به هدف برسانید و هر تغییری در این مسیر باید طبق نظر شما انجام گیرد و نه لزوما با توصیه دیگران که از خط مشی کسب و کار شما اطلاعی ندارند.

همچنین این مشخص بودن استراتژی نباید شما را از تکمیل کردن آن باز بدارد. شما در مسیری که پیش می روید مسائل جدیدی را می آموزید و اتفاقاتی را می بینید که شاید نیاز به تغییر در استراتژی راه اندازی استارت آپ داشته باشد.

نکته پنجم : از اینفوگرافیک های جذاب استفاده کنید تا مدت زمان حضور کاربر را افزایش دهید

یکی دیگر از مواردی که در بهبود وضعیت سئوی استارت آپ شما تاثیر دارد این است که از مواردی که باعث باقی ماندن کاربران در سایتتان می شود استفاده کنید. اینفوگرافیک ها یکی از گزینه های مناسب می باشند که هم محتوای خوبی به کاربران ارائه می کند هم اینکه باعث باقی ماندن کاربر در سایت می شود.

 

در بخش دوم این مطلب ۵ مورد دیگر از موارد سئوی استارت آپ ها را ارائه خواهیم کرد. در صورتیکه سوالی یا مشاوره ای در زمینه راه اندازی استارت آپ داشتید می توانید با متخصصین چیتاسافت در میان بگذارید.

 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

تازه های طراحی سایت

بهینه سازی وبسایت

دانستی های سایت