کاهش ترافیک وبسایت یکی از اصلی ترین مشکلات صاحبان آن است که می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از این دلایل، طراحی دوباره است.
این که وبسایت شرکت شما در زمانی که برای نخستین بار آن را راه اندازی می کنید تا چه اندازه واجد ویژگی های هنری است اصلا اهمیت ندارد چون زمانی فرا می رسد که هر سایتی ممکن است سودها و منافعی در طراحی دوباره داشته باشد .
هر ساله تعداد زیادی از الگوریتم ها ، تغییرات منظم و استفاده از اینترنت مصرفی تغییر پیدا می کند و تقریبا محال و غیر ممکن است برای یک وبسایت قدیمی و منسوخ شده که بتواند تافته های آنلاین مورد نیاز شما را تحویل و ارایه بدهد .
چنان چه شما به تازگی یک طراحی دوباره را راه اندازی کرده باشید، احتمالا از دیدن نتایج حاصل از سایت تجدید نظر خودتان هیجان زده خواهید شد.
مواردی مانند افزایش ترافیک، مبادلات و فروش ها و زمانی که کار درست انجام شده باشد، این ها به طور دقیق همان چیزهایی است که اتفاق می افتد.
متاسفانه همیشه اوضاع بر این منوال نیست. در حقیقت برخی از دارندگان سایت عملا ترافیک سایت خود را در روزها و هفته های بعد از طراحی دوباره وبسایت از دست می دهند .
چنان چه شما نیز چنین معضلی را تجربه کرده است، سه دلیل احتمالی زیر را مطالعه کنید تا دریابید چه گونه می توان آن را برطرف و تنظیم کرد .
اگر هم در نظر دارید تا در آینده سایت خود را مجددا طراحی کنید، پنج نکته اضافی برای جلوگیری کاهش ترافیک به شما پیشنهاد می کنیم .
مطلب پیشنهادی: ۱۵ نکته مهم که پیش از تغییر تم وردپرس باید رعایت کنید – قسمت اول
دلایل کاهش ترافیک پس از طراحی دوباره وبسایت
قبل از هر چیز ، ذکر این نکته حایز اهمیت است که کاهش ترافیک جزئی در چند روز بعد از طراحی دوباره وبسایت به طور کلی امری طبیعی است .
اگر کمتر از یک هفته و کمتر از ۱۰ درصد باشد، باز هیچ نگرانی برای شما وجود ندارد .
از سوی دیگر، نیاز است تا گوگل همه صفحات جدید شما را به منظور توزیع در نسخه های جدید برای کاربران ایندکس کند .
بنابراین شما باید انتظار کاهش موقت ترافیک را به طور طبیعی داشته باشید.
پیش از این گفتیم که اگر بیش از چند روز طول کشید یا کاهش ترافیک سیر صعودی پیدا کرد، به احتمال زیاد وبسایت شما با مشکل و معضل جدی و بزرگی مواجه شده است و چنان چه مشکل همچنان ادامه پیدا کرد ، لازم است تا به سه موردی که اکنون بیان می کنیم توجه ویژه داشته باشید.
مطلب پیشنهادی: ۳۰ طرح زیبا و خلاق وب سایت های تجارت الکترونیک
۱) تغییر مسیرها (Redirect)
یکی از مهمترین مراحل در طراحی دوباره سایت عبارت از تنظیم مناسب تغییر مسیرها است و حذف این مرحله یکی از شایع ترین علل از دست دادن ترافیک است .
چنان چه شما همه موارد URL را به طور دقیق نگه داری کنید و اقدام به ایجاد مجدد همه صفحات قدیمی خود در وبسایت جدید کنید تغییر مسیرها به طور مطلق ضروری و لازم است.
این تغییر مسیر ها به کاربر می گویند که موتورهای جست و جو و مرورگرها بر اساس کدام نسخه جدید صفحه موقعیت یابی شده است و بدون آنها این تصور پیش می آید که صفحه وبسایت حذف شده است.
چنان چه شما ساختار URL خود را تغییر داده باشید یا صفحات را به موقعیت های جدید تغیبر مکان داده باشید، اما تغییر مسیرها به درستی و مناسب تنظیم نکرده باشید، به احتمال فراوان علت اصلی کاهش ترافیک است.
همچنین اگر شما از وجود مشکل و معضل مطمئن نیستید، می توانید در وبمستر گوگل به Google’s Search Console رفته و بعد به مسیر Crawl > Crawl Errors بروید و پنجره یا تب Not Found را انتخاب کنید .
اگر صفحات بدون تغییر مسیر در وبسایت شما وجود داشته باشد، متوجه آن خواهید شد.
برای تنظیم و رفع مشکل موجود و نیز بازیابی ترافیک خود نیاز است تا تغییر مسیرهای ۳۰۱ را برای هر صفحه قدیمی به کارگیری کنید .
سپس اگر دیگر از مشکل و معضل خبری نبود ، سطوح ترافیک شما ظرف مدت چند هفته به حالت طبیعی باز می گردد .
مطلب پیشنهادی: ۲۵ تم وردپرس برتر برای سایت های تناسب اندام- قسمت اول
۲) ساختار سایت
ساختار سایت شما نقش مهمی در این که گوگل چه گونه سایت شما را ایندکس و درک می کند ایفا می کند . بنابراین ، اگر سایت شما در حین طراحی دوباره به شدت تغییر کرده است، مجبور هستید تا دوباره دست به ایجاد نقشه سایت (Sitemap) بزنید.
نقشه سایت شما فهرستی اساسی از همه صفحات مهم در سایت شما فراهم می کند و شما می توانید آن را به Search Console معرفی کنید تا فرآیند ایندکس دوباره صفحات شما و بازگردانی سطوح ترافیک سرعت بیشتری پیدا کند .
افزون بر نقشه سایت شما، همچنین تمایل به بررسی دوباره لینک های داخلی پیدا خواهید کرد.
این لینک ها در محدوده صفحات شما به ویژه ناوبری شما نقشی مهم در چگونگی ایندکس گوگل از سایت شما بازی می کند.
اگر برخی از این لینک ها به URL های قدیمی هدایت شده باشند، می تواند عامل ایجاد مشکل crawl شود.
مطلب مشابه: ۷ مورد از رایج ترین خطاهای وردپرس و روش حل آن- قسمت اول
۳) محتوای سایت
در پاره ای از موارد، طراحی های دوباره وبسایت می تواند شامل محتوای جدید نیز بشود و در حالی که این مورد می تواند سودمند باشد، امکان بروز ضرر و زیان هم وجود دارد.
اگر صفحات شما دیگر شامل کلمات کلیدی اصلی مشخص شده نباشد، رنکینگ شما از بابت این کلمات کلیدی دستخوش اشکال خواهد شد.
الگوریتم گوگل طراحی شده است برای تهیه اطلاعات برای کاربرانی که در جست و جوی آنها هستند و اگر سایت شما دیگر حاوی اطلاعات نباشد، کاربران هیچ یافته ای در سایت شما مشاهده نخواهند کرد.
بهترین روش برای حل چنین معضلی استفاده از راهنمایی یک مختصص SEO است که صفحات شما را براساس کلمات کلیدی هدف بهینه سازی کند و چنان چه اگر نسخه پشتیبان ذخیره و در جایی نگه داری کرده باشید، می توان از این نسخه برای تعیین کلمات کلیدی مورد استفاده در هر صفحه بهره بگیرید .
مطلب پیشنهادی: پلتفرم وردپرس چیست و دلیل محبوبیت آن- قسمت اول
چه مدت زمان لازم است تا کاهش ترافیک به حالت معمولی برگردد؟
اگر به دلیل یکی از معضلات ذکر شده در بالا شما دچار کاهش ترافیک شوید، باید اولویت اصلی را در اسرع وقت به حل مشکل بدهید چراکه همچنانی که پیشتر گفته شد ترافیک کم یک شبه به حالت قبل باز نخواهد گشت.
ممکن است چند هفته ای طول بکشد تا گوگل همه صفحات جدید شما را ایندکس دوباره کند و صفحات شما دوباره در یافته های جست و جو شده رتبه بندی شوند و ترافیک شما در این صورت کمتر از میزان معمول می شود.
مطلب پیشنهاد: ۳ مرحله برای راه اندازی وب سایت موفق – قسمت اول
چگونه می توان از کاهش ترافیک در ضمن طراحی دوباره جلوگیری کرد؟
اگر تاکنون سایت خود را طراحی مجدد نکرده اید، اطلاعات بالا ممکن است این شک و شبهه را در شما ایجاد کند که آیا به کار شما می آیند یا خیر؟
اما چنان چه سایت شما قدیمی باشد ، یک طراحی مجدد می تواند به طور قطع تاثیر مثبت داشته باشد.
شما فقط باید مطمئن باشید که مراحل زیر را طی می کنید :
-
سئو را بخشی از فرآیند کار قرار دهید
اطمینان حاصل کنید که گروه طراحی مجدد به طور منظم به راه کارهای سئو در خلال کار رجوع کنند.
اگرچه شرکتی که برای شما کار طراحی را انجام می دهد ممکن است کارشناسانی از طراحی و توسعه داشته باشد که در این کار با تجربه و کار کشته باشند، اما مشاوره گرفتن از متخصصان سئو نیز ضروری است.
در این صورت می توانید از کاهش ترافیک جلوگیری کنید .
این کارشناسان همچنین می توانند توصیه به اعمال تغییراتی کنند که به شما در بهبود سطوح ترافکی شما بعد از طراحی مجدد کمک کند و فرآیند کار را در کسب و کار شما واجد ارزش های بیشتری کند .
-
سایت کنونی خود را Crawl و طرحی برای معماری سایت جدید ارایه کنید
پیش از ایجاد هر گونه تغییری، شما باید در ابتدا فهرستی از تمام صفحات حال حاضر در وبسایت خود تهیه کنید.
ابزارهای رایگان بسیاری در اینترنت وجود دارد که به شما برای انجام این کار و ارایه نتایج در صفحه گسترده قابل دانلود کمک می کند.
با این شما به اطمینان خاطر می رسید که همه اطلاعات ارزشمند کنونی در سایت شما جایی برای نسخه طراحی دوباره دارند و شما می توانید از آن برای ساخت معماری سایت جدید در صورت نیاز استفاده کنید .
در برخی موارد، همه URL و ساختار کلی شمامی توانند به شکل اصلی باقی بمانند.
اما اگر همه URL کنونی به روشی منطقی تنظیم نشده باشند (برای مثال با زیر فولدرها و عناویت صفحه مناسب) یک طراحی مجدد فرصتی عالی و بی نظیر برای رفع مشکل ایجاد شده است .
-
تنظیم تغییر مسیرهای ۳۰۱
همچنان که در بالا اشاره شد، نداشتن تغییر مسیرهای مناسب رایج ترین عامل از دست دادن ترافیک است.
چنان چه همه موارد URL شما به طور کلی تغییر کرده باشند، شما نیاز به تنظیم آنها پیش از راه اندازی سایت جدید خواهید داشت.
شما هم همچنین باید اطمینان حاصل کنید که هر یک از تغییر مسیرها به عنوان تغییر مسیر دایمی ۳۰۱ تنظیم شوند چون به این وسیله می توان به موتور جستجو گفت که صفحه مورد نظر به طور دائمی منتقل شده است.
استفاده کردن از تغییر مسیرهای موقت ۳۰۲ نیز یکی از خطاهای متداول است اما یکی از آنها کافی است تا به همه رتبه بندی های شما را آسیب وارد سازد.
-
ایجاد یک نقشه سایت (sitemap)جدید
قبل از راه اندازی سایت، شما باید همچنین یک نقشه سایت جدید ایجاد کنید که شامل همه مهمترین صفحات روی سایت شما باشد.
به عنوان یک قانون کلی شما نباید بیش از ۱۰۰ صفحه داشته باشید.
بنابراین چنان چه سایت شما خیلی بزرگ است، روش ایجاد نقشه سایت شما ممکن است بیش از یک منظر کلی و فهرست جامع داشته باشد .
-
اطمینان حاصل کنید کد ردیابی تجزیه و تحلیل شما در دسترس باشد
کلام آخر این که قبل از راه اندازی دوباره بررسی کنید که کد وبمستر شما در سایت جدید قرار داده شده باشد.
اگرچه این مورد ممکن است عقلانی به نظر نرسد اما نبود کد وبمستر می تواند شما را به این باور برساند که شما همه ترافیک خود را از دست داده اید .
به زبان ساده باید گفت اطمینان حاصل کردن از کد کارگذاری شده در هدر یا فوتر می تواند از استرس شما بکاهد و همچنین به شما اجازه می دهد تا نظارت بیشتری بر ترافیک خود در ضمن اجرای هر مرحله داشته باشید .
مطلب پیشنهادی: نکات جالبی که در مورد الگوریتم های گوگل نمی دانید – قسمت اول
آیا سایت شما بعد از طراحی دوباره ترافیک از دست می دهد؟
از دست دادن ترافیک بعد از طراحی دوباره بسیار استرس آور است اما متاسفانه جزو مواردی است که معمولا رخ می دهد. اگر در ضمن کسب و کار شما با این مورد رویارو شدید ـ چه به عنوان نتیجه یک معضلی که در بالا به آن اشاره شد و چه به عنوان مشکلی متفاوت و جدید ـ می توانید این موارد را با ما در میان بگذارید.
مطلب پیشنهادی: ۳ نکته مهم درباره سئو برای جستجو بهتر-قسمت اول
منبع: Six Revisions