گجت های پوشیدنی در کنار تبلت ها و تلفن های هوشمند در حال تبدیل شدن به ابزارهای دیجیتالی مهم هستند که هر روز بر تعداد برنامه های آنها افزوده می شود.
همچنین شرکت های تولیدکننده نیز قصد داشته هر سال مدل جدیدی از گجت پوشیدنی خود را توسعه داده و در اختیار مخاطبان قرار دهند.
گجت های پوشیدنی شامل عینک هوشمند، ساعت هوشمند، دستبند هوشمند و برخی دیگر می شود که امروزه بسیاری از افراد آن را مورد استفاده قرار می دهند.
اگر شما طرحی برای این نوع دستگاه ها در سر ندارید قطعا بزودی می توانید چنین توانایی پیدا کنید. در هنگام طراحی گجت های پوشیدنی باید به یک سری اصول توجه داشت و این اصول ها آسان نیستند.
در بازار امروز شاهد میلیون ها دستگاه گجت های پوشیدنی هستیم. این قانون مهم بوده که هنگام طراحی یک دستگاه دسکتاپی یا گوشی هوشمند شاهد صفحه نمایش بزرگتری نسبت به گجت های پوشیدنی هستیم.
در این مقاله قصد داریم شما را با ۵ قانون اساسی در طراحی گجت های پوشیدنی آشنا سازیم که می توانند کارآمد باشند:
مطلب پیشنهادی: آموزش پاک کردن اطلاعات کامپیوتر با خاموش کردن در ویندوز
۱- طراحی ساده باشد
براساس اصل KISS Principle باید در زمینه طراحی پوشیدنی رابط کاربری یک دستگاه رومیزی یا تلفن هوشمند را باید ساده انجام داد.
اکثر صفحه نمایش گجت های پوشیدنی کوچک است و هنگام طراحی دستگاهی که ابعاد کوچکتری نسبت به یک تلفن هوشمند دارد باید سعی کنید به سادگی توجه کنید.
بنابراین باید روی هدف طراحی ساده متمرکز بوده و نباید پیچیدگی را در بازی حاصل کرد که موجب جذابیت کمتر می شود.
برنامه های یک گجت پوشیدنی باید براساس طراحی آن دستگاه توسعه پیدا کند در غیر این صورت استاندارد نخواهد بود و تجربه کاربری لذت بخشی را فراهم نخواهد آورد.
البته این موضوع اقدامات غیرضروری، رابط کاربری گجت پوشیدنی و برخی دیگر را دربر نمی گیرد. در مقابل با استفاده از یک جریان کارآمد که به کاربر کمک می کند تا وظایف را سریع انجام داد، می تواند برای گزینه تمرکز بسیار مناسب باشد.
برنامه های مجتمع که نیاز به انجام بسیاری از مراحل تکمیل ظرفیت دارند، می تواند در ایجاد ارتباط بین کاربران نقش کلیدی از خود نشان دهند. بنابراین تعاملات باید به آسانی صورت گیرد و مراحل موردنیاز برای به سرانجام رسیدن مراحل باید کاهش پیدا کند.
رابط کاربری ایجاد کنید تا کاربران به راحتی کار خود را در گجت های پوشیدنی انجام دهند و به هدف موردنظر دست پیدا کنند.
مطلب پیشنهادی: آموزش دانلود و نصب iOS 11 روی آیفون
برای آن که استفاده از برنامه افزایش یابد به دنبال تعداد کاربران نباشید و برای طراحی یک برنامه گجت پوشیدنی سعی کنید کاربری آن را سنجیده و سپس اقدام کنید زیرا در غیر این صورت نخواهید توانست به هدف نهایی و موردنظر خود دست پیدا کنید.
طراحی باید به شکلی باشد تا متناسب با ساختار گجت پوشیدنی انجام گیرد و در غیر این صورت مطلوب کاربران نخواهد بود.
۲- طراحی قابل قبول
هیچ کلمه ای برای اینکه باید طراحی قابل انعطاف و قابل قبولی برای یک گجت پوشیدنی داشت، نمی توان بیان کرد. در زمینه گجت های پوشیدنی قابلیت کشف چیزی باید به شکلی باشد تا کاربر سریعا به آن دست پیدا کرده و معطلی در کار نباشد.
افرادی که گجت های پوشیدنی را خریداری می کنند آن را بیشتر در حال حرکت مورد استفاده قرار می دهند، این حرکت می تواند شامل سوار بر اتوبوس باشد، در حال حرکت حقیقی باشد یا در حال انجام بازی محسوب شود.
سعی کنید رابط کاربری به شکلی طراحی شود که از نظر کاربر بی نظیر و آسان تلقی گردد. آیکون های روی صفحه نمایش را محدود کنید تا دست کاربران برای انتخاب برنامه و حرکت در رابط کاربری باز و راحت باشد.
از این رو قادر هستند تمرکز بیشتری در انتخاب یک برنامه نیز داشته باشند و مشکلی به دنبال نخواهد بود و کارآمد است. بهترین بخشی که یک توسعه دهنده می تواند به آن توجه کند اطلاعات آسان برای خواندن راحت است.
طرح های خود را در هر شرایطی که به جلب توجه کاربر ختم می شود، ارائه دهید. یک کاربر در کمتر از ۵ ثانیه می خواهد محتوایی را کسب کند که می تواند برای آن جالب توجه باشد.
شازم یک برنامه عالی برای گجت های پوشیدنی بوده که این روزها کاربران بسیاری را به سمت خود جلب کرده است. این برنامه به کاربر کمک می کند در مدت زمان کوتاهی برنامه موردنظر خود را کسب کرده و این برنامه را مورد استفاده قرار دهد.
۳- اولویت بندی اطلاعات
با توجه به دستورالعمل اندروید ور می توان به این مهم دست پیدا کرد. در دستورالعمل اندروید ور گفته می شود:
گجت های پوشیدنی اطلاعات مناسب را در زمانی مناسب ارائه می دهند. همچنین به کاربر اجازه می دهد تا بیشتر و بهتر به دنیای اینترنت و واقعی متصل گردد.
اطلاعاتی که از طریق گجت پوشیدنی به کاربر منتقل می شود، باید فیلتر گردند. اول باید به آن چه که لازم است اولویت داد و در حقیقت باید اولویت بندی صورت گیرد تا دسترسی کاربر به اطلاعات لازم آسان شود.
همچنین پس از اولویت بندی بررسی برنامه موردنظر بسیار ضروری بوده و بایستی انجام گیرد. توسعه دهندگان باید اطلاعات نشان داده شده را محدود کنند و حداقل موارد موردنیاز را برای کاربران همیشگی خود فراهم آورند.
از این رو باید شما درک کنید که کاربران در یک گجت پوشیدنی به دنبال چه نیازی هستند و بایستی این نکته به شدت موردتوجه قرار گیرد.
مطلب پیشنهادی: بررسی کیس گیمینگ Stormforce Geo
یک نمونه مناسب از این موارد Google Now بوده که در سیستم عامل پوشیدنی اندروید ور گوگل نقش دستیار هوشمند صوتی را به خوبی ایفا می کند. همچنین بوسیله آن می توان اقدامات مکرر و اطلاعات متنی را به طرف مقابل انتقال داد.
۴- حفظ امنیت بیشتر
گجت های پوشیدنی می توانند اطلاعات بسیار شخصی افراد را به نمایش بگذارند. از مکالمات خصوصی گرفته تا اطلاعات تناسب و سلامتی بدن. برخلاف گوشی های هوشمند که درون جیبی پنهان هستند و قابل رویت نیستند، گجت های پوشیدنی جلو چشم قرار دارد.
این یعنی آنها پنهان نیستند و بیشتر دردسترس افراد و دید دیگران قرار می گیرند. بنابراین خطر امنیت کمتر همیشه به دنبال این نوع دستگاه های هوشمند است. از این رو توسعه دهندگان بایستی توجه بسیاری به این موضوع داشته باشند.
بنابراین حفظ حریم خصوصی باید به نکاتی توجه داشته و نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت زیرا بسیاری از کاربران و افرادی که گجت پوشیدنی خریداری می کنند به این نکته توجه فراوانی دارند.
برای مثال هنگامی که طراحی نحوه دریافت پیام در روی یک گجت پوشیدنی را طراحی کرد، این پیام در ابتدا باید موجب لرزش شده و کاربر را مطلع سازد، سپس با نمایش اطلاعات لازم را به کاربر ارائه دهد.
۵- حداقل وقفه ممکن
حتی در تلفن های هوشمندی با صفحه نمایش بزرگ در نمایش هشدارها و اطلاعیه ها اغلب عملکرد ناخوشایندی دارند که موردتوجه کاربران قرار نمی گیرند و به نوعی وقفه ای صورت می دهند.
اما هنگامی که گجت پوشیدنی بسیار موردتوجه قرار گیرد، قطعا موجب ناامید مردم و برخی دیگر خواهد بود. این چیزی است که اگرچه همانند دستگاه تلفن همراه در جیب قرار می گیرد اما افراد کاربری متفاوت و جالب توجهی دارند.
به طور یقین صدا ناخوشایند دستگاه می تواند برای افراد بسیار آزاردهنده باشد. با این حساب باید تمامی رویدادهای موردنظر را اولویت بندی کنید و زمانی که اطلاعات حقیقتا موردتوجه شما قرار گرفت، کاربر باید از آن اطلاع یابد.
مطلب پیشنهادی: ۹ قانون اساسی گالری تصاویر واکنشگر
یک کاربر نباید شاهد اطلاعیه های متوقفی در گجت پوشیدنی خود باشد تا از کسب اطلاعات لازم دور قرار گیرد.
نتیجه گیری
رابط کاربری یک گجت پوشیدنی می تواند منحصربفرد باشد و نظر افراد را به خود جلب کند. چنین قابلیتی را در دستگاه های دسکتاپ سنتی یا تلفن های همراه نمی توان شاهد بود و باید در دستگاه هایی چون گجت پوشیدنی به استفاده از آنها پرداخت.
البته گجت پوشیدنی محدودیت های کمی نداشته و می تواند کمی برای افراد در این زمینه آزاردهنده بود و قابل تحمل و تامل نباشد. در هنگام طراحی برنامه های پوشیدنی باید به هر دو قابلیت و محدودیت این رسانه کوچک توجه کرد.