گوگل چگونه کیفیت محتوا را بررسی و اندازه گیری می کند؟

  • توسط ذاکری
  • شنبه , ۶ آبان ۱۳۹۶
  • 259 بازدید
  • 0
کیفیت محتوا

حتما برای شما هم سوال شده است وقتی که خواسته اید سایت خود را سئو کنید و معیارهای مختلف بهینه سازی سایت را دیده اید و به این سوال رسیده اید که گوگل چگونه می توانید کیفیت محتوا را بررسی کند و آیا گوگل با چیزهایی جز کلمات و ربات هایی که صرفا می توانند یک چیزهای معمولی را بررسی کنند در اختیار دارد؟ کیفیت محتوا و بررسی آن دارای معیارهایی است که اگر به دنبال فهمیدن راه تشخیص آن برای گوگل هستید پیشنهاد می کنیم ادامه این مطلب را بخوانید.

کیفیت محتوا در سایتهای اینترنتی به عوامل مختلفی بستگی دارد که گوگل طبق آنها تشخیص میدهد  که یک محتوا مناسب بوده یا نه و برای کاربرانش می تواند نشان دهد یا خیر ! این معیارها بسیار بلند بالا می باشند که از جمله آنها می توان به سرعت بارگزاری صفحات ، غلط های املایی ، رفتار کاربران و سایر موارد اشاره کرد که از جمله معیارهای گوگل برای تشخیص کیفیت محتوا می باشد.

این را هم باید بدانید که هر آنچیزی که در حوزه سئو گفته می شود اسنادی نیست که گوگل آن را منتشر کرده باشد و طبق تجربه ها و آزمایش های کاربران و اهالی فن می باشد که به چیزی نزدیک به سند تبدیل شده است. نکته ای که باید توجه کنید این است که روزانه صدها مقاله برای قرار گرفتن در صدر نتایج گوگل منتشر می شوند ولی گوگل نهایتا تعداد معدودی را انتخاب و در نتایج اول خود نشان میدهد و این یعنی طبق معیارهایی عمل می کند و این معیارها از همان مقاله های در صدر قرار گرفته مشخص می شود. گوگل البته در محتوای انگلیسی بسیار دقیق تر عمل می کند ولی این به این معنی نیست که محتوای فارسی را نتواند آنالیز کند  و هر کاری که وب مسترهای ایرانی بخواهند انجام دهند مشکلی نباشد.

معیارهایی که برای گوگل نشان از کیفیت محتوای ارائه شده دارند را بشناسید

طبیعی است که گوگل برای مشخص کردن کیفیت محتوا معیارهایی دارد که با دانستن آنها می توانید در نتایج خود بهبود ببخشید. در ادامه به بعضی از این مسائل می پردازیم.

۱- گوگل شدیدا به محتوای اختصاصی و تولید شده اهمیت می دهد. محتوای یکتا مهم ترین چیزی است که شما می توانید تولید کنید و بدون هزینه بهترین فاکتور گوگل را کسب کنید. محتوای اختصاصی بدین معناست که شما نباید متنی را کپی برداری کرده باشید و اینکه حتی در متنی که کپی کردید تغییراتی بدهید بازهم کمک چندانی نمی کند چرا که اگر مفهوم مطلب یکتا نباشد بازهم از جای دیگری نکته منفی میگیرید.

۲- گوگل به دنبال این است که لینک مطلب شما را در سایتهای مختلف از جمله سایتهای بزرگ به صورت طبیعی ببیند. یعنی سایت بزرگی لینک مطلب شما را در وسط یک مقاله اش بیاورد و به شما لینک دهد . این یعنی سایت شما و مطلب سایت شما مفید بوده و اهمیت زیادی دارد و می توانید در موضوع مطرح شده یک منبع مهم تلقی شود. این نکته را توجه کنید که لینک سازی های غیر واقعی می تواند عمل برعکس داشته باشد و برای سایت شما نمره منفی به همراه داشته باشد.

۳- کیفیت لینک های دریافتی نیز مهم است. شما اگر بتوانید برای یک صفحه لینکهای معتبر دریافت کنید ارزش لینک را بالا برده و ماندگاری آن را در صفحه های اول گوگل تضمین می کند. سعی کنید لینک سازی های داخلی و خارجی را با دقت بیشتری انجام دهید.

۴- شاید نکته ای که برایتان جالب باشد که تابحال می دانستید این است که گوگل توسط ربات هایش میزان کامنت ها را نیز بررسی می کند. یعنی اگر مشارکت کاربران در یک صفحه زیاد باشد نشان از محبوبیت و مطلوبیت آن مطلب برای کاربران دارد که هر چقدر این پرسش و پاسخ ها توسط کاربران و مدیران سایتها بیشتر باشد ، ارزش صفحه نیز بالاتر می رود. سعی کنید همیشه در سایتتان صفحاتی داشته باشید که کاربران مشتاق به نظر دهی در آن باشند که این کار ارزش سایت را نیز بالا می برد.

آیا می دانید گوگل روانشناس رفتار کاربران است؟

گوگل بسیار هوشمندانه رفتار کاربران را بررسی می کند. یعنی گوگل با توجه به ابزارهایش بررسی می کند که کاربرانش چه چیزی را می خواهند ، به دنبال چه هستند و چه سایتهایی به پرسش و خواسته کاربران جواب میدهد؟ شاید بپرسید پروسه این کار چگونه است . در ادامه نمونه هایی از این روانشناسی را توضیح میدهیم تا بیشتر با گوگل آشنا شوید.

به طور مثال کاربر یک کلمه را در گوگل جستجو می کند . یک سری از سایتها برایش لیست می شود . روی یکی از آنها کلیک می کند و وارد سایت می شود . اگر سریعا از سایت خارج شود این یعنی محتوای مورد نظر مناسب نبوده و نمره منفی برای آن مطلب در نظر گرفته می شود. اگر کاربر در سایت ماند و مدت زمان زیادی را در سایت گذراند نشان از کیفیت محتوای ارائه شده دارد و این یعنی گوگل در انتخاب محتوا و رده بندی اش اشتباه نکرده و یک نکته مثبت برای آن سایت در نظر میگیرد.

حالا اتفاق دیگری را توضیح میدهیم که شاید اوج خلاقیت گوگل در این زمینه باشد. شما تصور کنید که در گوگل کلمه ای را جستجو کرده اید و مطلبی را از سایتی خوانده اید و تمام شده است و به گوگل برمیگردید. اگر همان کلمه را دوباره سرچ کنید این یعنی محتوای ارائه شده توسط سایت قبلی مرتبط و مناسب بوده ولی به اندازه ای که کاربر را قانع کند نبوده است . اگر کاربر یک چیز دیگر و متفاوت از کلمه قبلی را سرچ کند این یعنی محتوای سایت قبلی مناسب بوده و دقیقا همان چیزی بوده که کاربر به دنبالش بوده است و این مقدار نمره مثبت را برایش تکمیل می نماید.

توجه کنید که این اتفاقات و نمره های مثبت و منفی در یکبار و دوبار اتفاق نمی افتاد و باید این اتفاقاتی که گفتیم تکرار شود تا گوگل به نتایج مذکور برسد و در نتایج تغییرات را اعمال کند. پس سعی کنید از روی ابزارهای موجود مانند گوگل آنالیتیکس  و…. از روی آمارهایی که به شما ارائه میدهد مانند آمار بونس ریت و… سعی کنید متوجه این موضوع شوید تا قبل از اینکه گوگل تاثیرات اتفاقات مذکور را در سایت شما اعمال کند خودتان به فکر چاره باشید.

سرعت بارگذاری صفحات سایت شما نشان از کیفیت محتوا ارائه شده دارند !

یکی دیگر از معیارهای گوگل برای تشخیص کیفیت محتوا ، سرعت بارگذاری صفحات سایت می باشد. شما وقتی سایتی راه اندازی می کنید باید در انتخاب هاست دقت کنید و از یک شرکت معتبر هاست خریداری کنید. این معیار به این گونه به گوگل نشان میدهد که محتوایی با کیفیت است که اگر سرعت بارگذاری مناسب نباشد ، کاربر راضی نخواهد بود و خروج کاربر از سایت نکته منفی محسوب می شود. البته به جز هاست دلایل دیگری برای کندی سایت یا سرعت بالای بارگذاری سایت وجود دارد که از جمله آن بهینه بودن سایت می باشد. مثلا اگر از وردپرس استفاده می کنید نباید از افزونه های مختلف به صورت افراطی استفاده کنید. بعضی از افزونه های قدیمی که دیگر پشتیبانی نمی شوند سایت را دچار کندی می کنند همچنین امنیت سایت شما را نیز کاهش می دهند.

گوگل متخصص تشخیص غلط های املایی است !

شاید برایتان باور پذیر نباشد که گوگل غلط های املایی را تشخیص میدهد . برای اینکه این موضوع را امتحان کنید ، کافیست در یک صفحه که رتبه و بازدید خوبی دارید غلط های املایی زیاد اضافه کنید قطعا متوجه می شوید که پس از چند روز دیگر بازدید و رتبه قبلی را ندارید و دچار افت شده اید. البته باید گفت که گوگل در زبان هایی مثل انگلیسی قدرت بسیار باورنکردنی در تشخیص این غلط ها دارد ولی این بدین معنی نیست که در زبان فارسی قادر به تشخیص غلط ها نیست و تا حدود زیادی این غلط ها را تشخیص میدهد.

البته قبل از اینکه به صفحات پربازدیدتان غلط ها را اضافه کنید و این اتفاق را آزمون کنید پیشنهاد می کنیم به صحبتهای ما اکتفا کنید چرا که تضمین نمی کنیم پس از کاهش بازدیدتان ، دوباره بازدید های قبلیتان برگردد.

لینک به منابع معتبر مورد قبول گوگل ، کیفیت محتوا را نشان میدهند !

یکی از اتفاقاتی که کاربران فکر می کنند نمره منفی محسوب می شود ولی در واقع برای گوگل یک نکته مثبت محسوب می شود این است که محتوا دارای لینک های خارجی به سایتهای معتبر باشد. اگر در مطلبتان به سایتهای بزرگ و مرجع لینک بدهید ، نشان میدهد محتوایی تولید کرده اید که کاربر می تواند برای تصدیق بسیاری از آنها به سایتهایی که محتوایشان تایید شده است مراجعه کنند.

به طور کلی راههای دیگری برای تشخیص کیفیت محتوا وجود دارد که در مقالات بعدی بیشتر به آن اشاره می کنیم. در ادامه اگر سوالی در مورد نحوه تولید محتوا و مدیریت سایت داشتید می توانید از کارشناسان و مشاورین چیتاسافت استفاده کنید. همکاران ما در چیتاسافت آماده هستند تا به صورت رایگان مشاوره تخصصی در زمینه راه اندازی سایت ، طراحی سایت ، مدیریت سایت و تولید محتوا به شما عزیزان و سروران ارائه دهند. شما می توانید در بخش نظرات نیز در مورد این مقاله نظر دهید و نظرات خود را بیان کنید.

 

 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

تازه های طراحی سایت

بهینه سازی وبسایت

دانستی های سایت