گوگل $۲٫۷bn از سوی اتحادیه اروپا به واسطه سوء استفاده از موتور جست و جوی خود در جهت ارتقای سرویس فروشگاه خود جریمه شد.
تعدادی معدود از اعضای آمریکایی بنیاد جدید آمریکا (The New America Foundation) در بیانیه ای از کار ستایش و تمجید کردند و خواهان شکایت بر ضد این کار گوگل شدند.
این در حالی است که بنیاد جدید آمریکا از جمله موسسات زیر مجموعه شرکت گوگل است.
این موسه بیش از ۲۰ میلیون دلار به صورت مادام العمر از گوگل و شرکت ها و بنگاه های زیر نظر آن بودجه دریافت کرده است.
مطلب پیشنهادی:چگونه خودمان را از شبکه های اجتماعی کاملا محو کنیم؟
از این رو وقتی اریک اشمیت (Eric Schmidt) ، مدیر اجرایی شرکت مادر گوگل ، در واکنش به این بیانیه انزجار و نارضایتی خود را اعلام کرد بنیاد جدید آمریکا بدون درنگ نقل مکان کرد.
کشمکشی که ایجاد شده بود با پا درمیانی بری لین فیصله پیدا کرد اما خود این فرد از گروه جدا شد و به دنبال آن گروه به عضویت برنامه بازاریابی درآمد.
فاش و آشکارا باید گفت که نه گوگل و نه آقای اشمیت از بنیاد جدید آمریکا نخواستند تا آقای لین یا همکاران او را از کار بر کنار کنند بلکه لزومی در انجام این کار وجود نداشت.
به همین ترتیب ، گوگل لزومی نمی دید تا از محققان خود بخواهد تا خط مشی کلی و عمومی خود را بازنویسی کند بلکه در عوض به طور مستقیم یا غیر مستقیم دست به تشکیل ۳۲۹ سند در سال ۲۰۰۵ میلادی زد.
بیش از نیمی از آن بودجه های مصوب به شکل مستقیم توسط گوگل منابع تهیه آنها افشا نشد و برای همیشه سری باقی ماند.
تاثیر فرساینده این عمل گوگل به مراتب بدتر از به نقد کشیدن آن شرکت بود.
مطلب پیشنهادی:ویندوز ۱۰ هرگز پایان ندارد – ۵ ویژگی که در آینده خواهیم دید
این در حالی است که آکادمی ها معمولا کارشان این است که شکاف فکری میان کارگزاران را که اغلب زیر بار هیچ قشری از جامعه نمی روند را پر و تکمیل کند.
اینها کارشان تهیه دانش و اطلاعاتی است که سیاستمداران به آن نیاز دارند یا فرصتی برای پرداختن به آنها ندارند.
بسته به این که کل نظام به شکلی فزاینده وابسته به بودجه باشد یا فقط شرکت های بزرگ به سمت و سوی نظام چرخش کرده باشند تا از موضوعات مهم سردرآورند ، فشار وارد کردن بر کارشناسان برای تغییر دادن گواه و مدرک به منظور به دست آوردن منافع تجاری تنها اهرمی است که به کار می آید.
از طرف دیگر ، انحصارات قدیمی به صورت مستقیم و بدون واسطه دست به خرید قانون گذاران می زدند.
اما قانون گذاران در چنین وضعیتی محبورند به در پیش گرفتن حالت تضاد عاقلانه هستند و این در حالی است که لابیگران به طور فزاینده در هر طرف دعوا حفظ موضع می کردند و از دو ظر متخاصم گرو می ستاندند.
مطلب پیشنهادی: با استفاده از برنامه های رایگان نظارتی،خانه خود را کنترل کنید
چنین وضعیتی موجب نمی شد تا شرکت هایی مانند گوگل ، آمازون و فیسبوک از هزینه های میلیونی در جهت ایجاد لابی های متداول دست بردارند چرا که برای آنها در سال ۲۰۰۲ حکم کنار کشیدن از مناقشه را داشت.
تا جایی که گوکل در آن تاریه نزدیک به ۵۰ میلیون دلار صرف لابیگری کرده بود اما یک دهه بعد سالانه بیش از ۱۵ میلیون در این را هزینه صرف می کرد.
در این گیر و دار اما شرکت سیلیکون ولی زیرکانه تر عمل کرده است.
اصل موجود در این زمینه می گوید چنان چه بتوانید تحقیق و تفحص در جریان را مهار کنید و زمام امور را به دست بگیرید ، می توانید در کل روند گتمان حاکم تغییر ایجاد کنید .
افزون بر این ، می توانید در درک و فهم فرد از واقعیت نیز دست ببرید و آن دست خوش دگرگونی کنید.
مطلب پیشنهادی: بررسی هوآوی میت بوک X: طراحی زیبا با بهره وری و قابلیت حمل بالا
چنان چه قشر تحصیل کرده به دانشگاه رفته این گونه استدالال کنند که انحصارات پلت فرم مدرن موجب لطمه زدن به چشم انداز رقابتی شده است.
پس آن گاه صدها شرکت فن آوری به این نتیجه می رسند که بنابراین همه چیز خوب و اوضاع بر وفق مراد است.
چون مانن افراد افراطی و تندرو گروه های حزبی برای آنها مهم نیست که استدلال ارایه شده تا چه اندازه قابل دفاع و مستحکم است.
شرکت گوگل در نهایت موفق به تقویت بخش فروشگاهی خود شد و برای رسیدن به این مهم از حربه تسلط در جست و جو بهره گرفت و چه بسا موجب تخریب کسب و کار دیگران هم شد که چه بهتر ! حالا مشتریان آنها به سمت گوگل می آیند.
از دیگر سو ، تسلط آمازون بر بازار مجازی شاید نتوانسته باشد باعث افزایش قیمت ها شده باشد اما از خود جنجال رقابتی به جا گذاشته است.
مطلب پیشنهادی: بررسی تبلت سرفیس پرو ۲۰۱۷ – ساده و باکیفیت
همچنین سود شرکتی مانند فیسبوک در بازار تبلیغات مبتنی بر انحصار یک نمودار اجتماعی است که به شکلی کاملا قانونی وابسته به ویژگی های کاربران آن دارد . چنین عرصه هایی به طور حتم هیچ گاه برای غول های فن آوری ایمن و اطمینان بخش نبوده و نیست ولی شاید فقط بتوان برای افشای حقیقت دست به دامن همین غول ها شد.