در بخش سوم این مقاله ، ما به بررسی سایر نکات سئو به هنگام انتقال سایت پرداختیم و دانستیم که بعد از انتقال سایت باید برای صفحات جدید ، از آدرس Canonical جدید بهره ببریم و همچنین باید مشکل محتوای تکراری را حین انتقال سایت حل کنید و همچنین با رعایت نکات طراحی سایت ، یک صفحه ۴۰۴ کاربردی برای سایت جدید خود داشته باشیم . در ادامه این مقاله قصد داریم تا سایر نکات سئو به هنگام انتقال سایت را بررسی کنیم تا بعد از انتقال سایت خود ، دچار افت بازدید نشویم .
۱۴ – یکی از نکات سئو به هنگام انتقال سایت ، ریدیرکت کردن تمامی لینک های تغییر یافته می باشد :
یکی از نکات سئو به هنگام انتقال سایت ، ریدیرکت کردن همه لینک های قدیمی می باشد . همانطور که در بخش های قبلی این مقاله گفتیم ، ایده آل ترین روش برای تنظیم کردن ریدیرکت ها ، استفاده از فایل htaccess. و قرار دادن کدهای ریدیرکت درون این فایل می باشد . اصطلاحات Regex درون فایل htaccess. قادر خواهند بود تا نام دامنه شما را جایگزین کنند و حتی اگر انتقال سایت برای تبدیل آدرس به HTTPS باشد ، میتوانند آدرس های HTTP را به HTTPS ریدیرکت کنند . شما باید توجه داشته باشید که انواع مختلفی از ریدیرکت ها وجود دارند .
اگر شما به فکر انتقال دائمی از یک آدرس قدیمی به آدرسی جدید هستید ، باید از Redirect شماره ۳۰۱ یا دائمی استفاده کنید . طبق تجربه این بهترین ریدیرکت برای مقاصد سئو می باشد . با ریدیرکت های ۳۰۱ ، به تدریج قدرت لینک و اعتبار سایت قدیمی ، به سایت جدید منتقل خواهد شد . البته شما باید توجه داشته باشید که تنها زمانی از این ریدیرکت استفاده کنید که قصد بازگشت به آدرس قبلی را نداشته باشید . اگر انتقال شما موقت است باید از ریدیرکت موقت ۳۰۲ استفاده کنید .
ممکن است گاهی اوقات استفاده از قوانین کلی ریدیرکت برای یک یا چند صفحه امکان پذیر نباشد . در این صورت شما نیاز خواهید داشت تا برای هر صفحه به صورت جداگانه ریدیرکت ها را تنظیم کنید . شما باید اطمینان حاصل کنید که این ریدیرکت های جداگانه ، با قوانین کامل Regex تداخل نداشته باشند و تولید زنجیره های ریدیرکتی نکنند .
شما باید ریدیرکت های خود را درون سرور تست ، آزمایش کنید و تایید کنید که این ریدیرکت ها باعث تولید ارورهای ۴۰۴ نمیشوند . من توصیه میکنم حتما قبل از اینکه سایت خود را آنلاین کنید ، این Redirect ها را بررسی کنید .
توجه داشته باشید که اگر ریدیرکت ها فعال شوند ، یعنی سایت شما کامل منتقل شده است بنابراین باید از شرایط سایت جدید اطمینان حاصل کنید ، سپس ریدیرکت ها را منتشر کنید .
۱۵ – کنترل دامنه قدیمی خود را از دست ندهید و آن را نگه دارید :
یکی دیگر از نکات سئو به هنگام انتقال سایت ، از دست ندادن آدرس قبلی است . به جز شرایطی که هدف شما از انتقال سایت ، فروش دامنه اصلی آن باشد ، من توصیه میکنم که حتما کنترل دامنه قبلی خود را از دست ندهید و آن را نگه دارید . قطعا ایده آل ترین حالت ممکن این خواهد بود که تک تک آدرس های اینترنتی سایت قدیمی ، به دامنه جدید ریدیرکت شوند . اگر این ریدیرکت ها از بین بروند ، تمامی بکلینک ها و لینک های ورودی به دامنه قدیمی نیز از بین خواهند رفت .
برخی از افراد حرفه ای در این زمینه ادعا میکنند که بعد از اینکه گوگل دیگر صفحات شما را فهرست نکند ، میتوانید دامنه قدیمی را واگذار کنید ولی من توصیه میکنم که به هیچ عنوان این کار را نکنید . درست است که این احتمال وجود دارد که حتی بدون ریدیرکت ها هم ، گوگل قدرت لینکی دامنه قبلی را برای دامنه جدید نیز در نظر بگیرد ولی به نظر من نباید بیش از حد به موتورهای جست و جو ایمان داشته باشیم زیرا ممکن است در این زمینه دچار خطا شوند . بنابراین توصیه میشود دامنه قبلی را نگه دارید و تا چندین سال اجازه دهید که لینک های قدیمی به لینک های جدید ، ریدیرکت شوند .
۱۶ – بازدیدها ، رتبه ها و عملکرد کلی سایت را به دقت بررسی کنید :
یکی از مهمترین نکات سئو به هنگام انتقال سایت ، بررسی بازدیدهای ورودی از موتورهای جست و جو و سایر سایت ها می باشد . شما باید تا حداقل یک هفته بعد از انجام عملیات انتقال ، به صورت روزانه آن را بررسی کنید . اگر تغییری در آمار بازدید مشاهده میکنید ، باید در سطح صفحات ، به بررسی ترافیک در سایت قدیمی و سایت جدید بپردازید تا متوجه شوید که کدام صفحات در حال از دست دادن بازدید هستند . این صفحات باید بررسی شوند که مشکل لینک یا خطاهای دیگر نداشته باشند . اگر سایت هایی به شما لینک داده اند که میتوانند آدرس های قدیمی را به آدرس جدید صفحات عوض کنند ، بهتر است پیگیری کنید و این آدرس ها را تغییر دهید . ارزش لینک مستقیم بیشتر از لینک هایی است که با ریدیرکت به سایت شما میرسند .
نکته بسیار مهم در این زمینه ، توجه ویژه به صفحاتی است که بیشترین بار لینک شده اند . چه این لینک ها از طرف خودتان باشند ( داخلی ) ، چه به صورت بکلینک ( خارجی ) باشند . این صفحات ، بزرگترین نقش را در رتبه نهایی سایت شما ایجاد میکنند . بنابراین هر تغییری در این قسمت ، میتواند روی عملکرد کلی سایت شما ، تاثیر داشته باشد .
از یک ابزار مانند SEMrush استفاده کنید تا رتبه های خودتان را برای کلمات کلیدی هدف بررسی کنید . در برخی شرایط ، این بررسی ها میتوانند به شما نشان دهند که مشکلی وجود دارد قبل از اینکه تغییر بازدید شما خیلی به چشم بیاید . این کار همچنین به شما کمک خواهد کرد که متوجه شوید گوگل با چه سرعتی سایت جدید شما را فهرست میکند و سایت قدیمی را از فهرست های خود حذف میکند .
اگر شما به دنبال یک سایت با طراحی مناسب هستید که هیچگاه نیاز به تغییر آن نباشد ، هم اکنون با واحد طراحی سایت چیتاسافت تماس بگیرید .