آیا قصد دارید سایت خود را منتقل کنید ؟ در این مقاله من قصد دارم تا به بررسی نکات سئو به هنگام انتقال سایت بپردازم و به شما نکات پایه ای سئو در این زمینه را آموزش دهم تا انتقال سایت شما ، به مناسب ترین شکل ممکن انجام شود و تبعات منفی آن تا حد زیادی کاهش یابد .
انتقال یک سایت اگر به صورت ناقص اعمال شود ، میتواند خیلی سریع عملکرد برند شما در نتایج جست و جو را به طور کلی نابود کند .
عوض کردن آدرس دامنه و یا اعمال HTTPS میتواند یک انتقال اساسی برای تجارت شما باشد ولی اگر شما نتوانید به خوبی متوجه واکنش احتمالی موتورهای جست و جو به این انتقال شوید ، قطعا سایت شما متضرر خواهد شد و آمار ورودی ارگانیک نتایج جست و جوی شما ، بسیار کاهش خواهد یافت .
از لیست بررسی نکات سئو به هنگام انتقال سایت خودتان استفاده کنید تا بتوانید یک نقشه مناسب برای انتقال وب سایت خودتان داشته باشید :
۱ – به خوبی بررسی کنید که آیا انتقال سایت بهترین گزینه است یا خیر
انتقال یک سایت همیشه با از دست رفتن موقت بازدید ها همراه خواهد بود . علت این امر آن است که گوگل برای اینکه بتواند فهرست های خودش را به صورت صحیح به روز رسانی کند ، نیاز به زمان دارند تا این فرآیند انتقال را پردازش کند . بررسی نکات سئو به هنگام انتقال سایت میتواند باعث شود که نوسان های مربوط به بازدید ، به حداقل برسد . بهترین حالت در این شرایط این خواهد بود که گوگل با سایت جدید شما دقیقا مثل سایت قدیمی و اصلی رفتار کند .
به هر حال احتمال آنکه چنین اتفاقی رخ دهد و گوگل با آدرس جدید شما دقیقا رفتاری مشابه با آدرس قدیمی داشته باشد ، بسیار کم می باشد . حقیقت این است که انتقال سایت ها در ذات خودشان نمیتواند هیچ ارزش سئویی به شما ارائه دهد یا مثلا جریمه های گوگل را از بین ببرد . به همین دلیل است که متخصصان سئو از انتقال سایت ها استفاده میکنند تا مثلا ساختار سایت ها را بهتر کنند ، لینک های شکسته را تعمیر کنند و یا محتوای سایت را بهبود ببخشند .
با توجه به تمامی مواردی که بیان کردیم ، چه زمانی انتقال یک سایت میتواند مفید باشد و ارزشش را داشته باشد ؟
- زمانی که یک تغییر برند اساسی در حال رخ دادن باشد .
- زمانی که انتقال سایت باعث شود رسانه ها توجه بیشتری به شما کنند یا لینک های بیشتری دریافت کنید .
- زمانی که نیاز باشد سایت به HTTPS منتقل شود . این مورد از معدود مواردی است که انتقال یک سایت به تنهایی میتواند باعث افزایش سئو شود .
۲ – استفاده از یک Sandbox ( جعبه شنی )
یکی از نکات سئو به هنگام انتقال سایت که باید به آن توجه کنید این است که همیشه قبل از انجام انتقال ، تمامی موارد مورد نظر را روی یک سرور ، آزمایش کنید . شما باید بررسی کنید که ریدیرکت ها به درستی کار کنند . به صورت کلی شما باید تمامی بررسی های لازم را قبل از اینکه سایت شما عمومی شود و موتورهای جست و جو و بازدید کننده ها بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند ، انجام دهید . اگر شما بدون تست عملیات انتقال را انجام دهید ، قطعا به خطاهایی برخورد خواهید کرد و اگر این خطاها خیلی جدی باشند ، میتوانند سایت شما را هفته ها عقب بیاندازند .
۳ – یکی از نکات سئو به هنگام انتقال سایت ، انجام فرآیند در زمان های کم بازدید است
یک انتقال در صورتی که درست برنامه ریزی شده باشد و تمامی نکات مهم سئو در انتقال سایت لحاظ شده باشد ، نباید خیلی به بازدید سایت شما صدمه وارد کند و آن را تحت تاثیر قرار دهد ولی به طور کلی شما باید یک کاهش موقت بازدید را پیشبینی کنید . به همین دلیل بهتر است که این انتقال را در زمان هایی از سال انجام دهید که بازدید سایت شما خیلی زیاد نیست . برای مثال اگر سایت شما در زمینه خدماتی نظافتی باشد ، نباید در ایام نزدیک به سال نو تصمیم به انتقال سایت خود بگیرید .
معمولا انتقال سایت در تعطیلات و یا مدت کمی مانده به تعطیلات ، ایده مناسبی نخواهد بود . درست است که هدف شما باید طوری باشد که اصلا بازدید از دست ندهید ولی اگر بنا باشد بازدیدی از دست بدهید ، باید مطمئن باشید که این بازدید به حداقل برسد . از دست ندادن بازدید یکی از نکات سئو به هنگام انتقال سایت می باشد .
۴ – بررسی سایت قبل از انجام فرآیند انتقال سایت :
یکی دیگر از نکات سئو به هنگام انتقال سایت این مسئله می باشد که شما باید سایت خود را قبل از انجام عملیات انتقال بررسی کنید و همچنین باید نتایج آن را ذخیره کنید تا در صورت نیاز بتوانید از آنها استفاده کنید . یکی از ابزارهای Crawl سایت که میتواند در این زمینه به شما کمک کند ، ابزار Screaming Frog می باشد .
شما باید مطمئن شوید که یک لیست کامل از تمامی آدرس های اینترنتی سایت قدیمی خود را در اختیار دارید . اینگونه میتوانید اطمینان حاصل کنید که در حین عملیات انتقال ، هیچ آدرسی گم نخواهد شد .
شما میتوانید از این فرصت استفاده کنید تا خطاهای مربوط به Crawl و ریدیرکت ها در آدرس قدیمی را پیدا کنید . این خطاها معمولا در طول زمان خودشان را نشان خواهند داد و بیشتر خواهند شد . من خیلی به ندرت به سایت هایی برخورد میکنم که هیچ لینک ناقص یا ریدیرکت خرابی نداشته باشند .
شما باید لینک هایی که Not Found هستند و به صفحات ۴۰۴ منتقل میشوند را حذف کنید تا آنها را با لینک های سالم جایگزین کنید . تمامی این کارها باید در طول فرآیند انتقال انجام شود . به علاوه من توصیه میکنم که زنجیره های لینکی را کوتاه کنید . اگر برای مثال لینک A به لینک B منتقل میشود و لینک B نیز به لینک C منتقل میشود ، توصیه میکنم که این ریدیرکت ها را به صورت مستقیم از اولین آدرس یعنی A به آخرین آدرس یعنی C ، ایجاد کنید . قطعا شما دلتان نمیخواهد که بعد از اتمام انتقال با زنجیره های ریدیرکتی مواجه شوید .
به خاطر داشته باشید که یک ابزار Crawl سایت ممکن است نتواند تک تک صفحات سایت شما را شناسایی کند . برای مثال اگر شما صفحاتی داشته باشید که در هیچ کجا از سایت شما لینکی به آنها زده نشده باشد ، آنها در نتایج ابزارهای Crawl ظاهر نخواهند شد . شما باید از رکوردها و دیتابیس های خودتان برای پیدا کردن چنین صفحاتی استفاده کنید . اگر نتوانستید این کار را انجام دهید ، میتوانید این گونه صفحات را در اطلاعات سرویس Google Analytics پیدا کنید . همچنین میتوانید برای این کار از جست و جو کننده های لینک مانند Ahrefs استفاده کنید .
اگر شما صفحات تنها مانده را پیدا کردید ، باید سایت خود را به روز کنید و در حین عملیات انتقال ، به آن صفحات نیز لینک بدهید . این صفحات به دلیل آنکه در سایت شما لینک نشده اند ، احتمالا نخواهند توانست برای شما بازدیدی در موتورهای جست و جو کسب کنند .
طراحی سایت اگر به صورت استاندارد انجام شود میتواند لینک های شکسته را به حداقل برساند . برای داشتن یک طراحی سایت با کیفیت هم اکنون با چیتاسافت تماس بگیرید .