امروز ۳۱ اکتبر می باشد و جشن هالووین در این روز برگزار میشود . ما در این مقاله قصد داریم تا با ۱۳ مورد از روش های سئو که تاریخ آنها گذشته است ، شما را بترسانیم ! این روش ها مدت ها است که دیگر هیچ اثر مثبتی ندارند و ممکن است حتی منجر به جریمه سایت شما شوند ، اما هنوز هم مشاهده میشود که بسیاری از افراد که آگاهی لازم در مورد سئو برخوردار نیستند ، از این روش ها استفاده میکنند . شما باید همیشه در زمینه سئو به روز باشید و از روش های سئو که تاریخ گذشته است ، بهره نبرید .
جشن هالووین نزدیک شده است و اطراف ما پر از لباس های سنتی و ترسناک شده است . این هیولا ها ، من را به یاد نوع دیگری از هیولا ها انداخت که باید از آنها بترسیم و آن هم ، روش های سئو تاریخ گذشته می باشد .
این روش های سئو هر کدام مضرات خود را دارند . برخی از آنها لطمه چندانی به سئو نمیزنند ولی اثرگذار هم نیستند ، برخی دیگر از آنها صدمات جبران ناپذیری را به همراه دارند و میتوانند باعث جریمه های سنگین از طرف گوگل شوند . درست همانند فیلم های ترسناکی که همه ما با دیدن آنها بزرگ شده ایم ، آدم های بد و راه و رسم آنها ، در آنها از بین میروند . این روش های سئو که مطرح میکنیم نیز ، توسط گوگل و متخصصان سئو ، مضر ارزیابی شده اند لذا منطق حکم میکند که از آنها دوری کنیم .
پس امروز ما به شما ۱۳ روش سئو تاریخ گذشته را معرفی میکنیم که باید به هر قیمتی شده ، از آنها دوری کنید .
۱ – فهرست های مربوط به لینک ها و مقالات ( دایرکتوری ها )
دایرکتوری لینک ها امروزه عموما بسیار بی فایده هستند . اگرچه استثناهایی هم وجود دارد که آنها شامل دایرکتوری های با کیفیت بالا ، زمینه فعالیت مشخص و دارای نظارت دقیق ، هستند .
بسیار قبل تر از آنکه موتورهای جست و جو به قدرتمندی امروز برسند و اینقدر اثرگذار شوند ، فهرست های لینکی به دسته بندی وب سایت ها میپرداختند تا مردم بتوانند راحت تر ، وب سایت مورد نظر خودشان را پیدا کنند . با توجه به ساده بوده نصب و استفاده از برنامه هایی که فهرست ها را می ساخت ، بازاریاب ها مشتاق شدند تا به وسیله آنها ، لینک های سریع و آسان به دست آورند . همچنین مالکان سایت های اینترنتی که به دنبال روشی برای جذب بازدید و سرمایه بیشتر بودند ، به آن ها روی آوردند . این گونه بود که فهرست های لینکی ، با اقبال زیاد همه اقشار فعال در اینترنت ، مواجه شدند .
ولی با توجه به اینکه این فهرست ها هیچ ارزش و اطلاعات واقعی را به کاربران ارائه نمیدادند ، موتورهای جست و جو تصمیم گرفتند تا بسیاری از این فهرست های لینکی را ، در نظر نگیرند . این گونه شد که دایرکتوری های لینکی ، ارزش خودشان را به عنوان یکی از روش های ساختن بکلینک ، از دست دادند و تبدیل به یکی از روش های سئو تاریخ گذشته شدند . در نهایت ، فهرست های لینکی ، تبدیل به یک سرزمین بی ارزش و سمی از لینک های بی کیفیت شدند که حتی میتواند باعث جریمه شدن سایت شما شود .
فهرست های مقاله ای ، حتی بسیار بدتر از فهرست های لینکی هستند . دایرکتوری های مقالات ، ابتدا به عنوان روشی موثر برای انتشار مطالب مفید ، در نظر گرفته میشدند و حتی باعث دریافت بکلینک های طبیعی نیز میشدند . ولی خیلی خود از آنها سوء استفاده شد و اثرات مثبت آنها ، زیر سوال رفت . بازاریاب ها شروع به استفاده از نرم افزارهای بازنشر مقالات کردند و یک مقاله را همزمان در هزاران دایرکتوری مقاله قرار دادند .
با توجه به اینکه دایرکتوری لینک ها و مقالات ، اکنون پر از محتوای بی کیفیت و لینک های به درد نخور هستند ، به جایگاهی رسیده اند که هیچ ارزشی برای بازدید کننده ها ندارند . بازاریاب ها از این دایرکتوری ها برای به دست آوردن لینک های سریع و آسان استفاده میکنند . با توجه به موج عظیمی از این محتوای بی کیفیت و لینک های ناکارآمد ، میشد حدس زد که گوگل در آپدیت های خودش ، اینگونه سایت ها را با جریمه مواجه خواهد کرد و افرادی را که به این روش به ساخت بکلینک مشغول بودند را ، محاکمه خواهد کرد .
شما باید به طور کلی از دایرکتوری های لینک و مقالات دوری کنید . مگر آنکه این دایرکتوری ها واقعا با کیفیت باشند و محتوای مفید را به کاربران ارائه دهند . تجربه من ثابت کرده است که در هر زمینه ای ، فقط یک یا دو دایرکتوری با کیفیت پیدا خواهد شد . پس سعی نکنید با استفاده از سایت های بی کیفیت ، اقدام به دریافت لینک های اسپم کنید زیرا عاقبت خوبی را در پی نخواهد داشت .
۲ – یکی از روش های سئو مضر برای سایت ، استفاده از کلمات کلیدی در نام دامنه ( Exact Match Domains ) می باشد .
برای مدتی ، استفاده از دامنه هایی با کلمات کلیدی داخل آنها ، یکی از روش های سئو و پر بازده بود . افراد زیادی در زمینه سئو به گفت و گو درباره آنها می پرداختند و تبدیل به یک بحث داغ شده بود . شرایط طوری شده بود که با یک سایت کوچک ، میتوانستیم برای کلمه کلیدی داخل دامنه سایت ، دارای رتبه شویم . این رتبه ها حتی بهتر از دامنه های دارای برند و سنتی شده بود . بعضی وقت ها با خرید یک دامنه که کلمه کلیدی مورد نظر شما داخل آن بود ، طی روزها و یا هفنه ها ، سایت ها میتوانستند به نتایج صفحه اول جست و جو برسند .
وقتی شما از EMD ها یا دامنه های حاوی کلمه کلیدی استفاده میکنید ، یعنی نام آدرس سایت شما ، دقیقا همانند آن کلمه کلیدی خواهد شد . برای مثال فرض فرض کنید که سایت شما در زمینه طراحی سایت فعالیت داشته باشد :
- webdesign.com
- designasite.com
- templatedeveloper.com
تمامی مثال های ذکر شده در بالا کلمات کلیدی ای هستند که در زمینه طراحی سایت به کار میروند و نمونه هایی از Exact Match Domain می باشند .
درست همانند یک گرگینه که وقتی ماه کامل تمام میشود کل قدرتش را از دست میدهد ، دامنه های حاوی کلمات کلیدی هم خیلی زود قدرت خودشان را از دست دادند . گوگل با آپدیت هایی که در الگوریتم خودش اعمال کرده است ، مطمئن شده است که EMD ها ، دیگر تاثیری روی رتبه سایت نداشته باشند .
شانس دامنه های حاوی کلمات کلیدی ، اکنون همانند سایر دامنه ها می باشد و دارای هیچ مزیتی نمی باشند اما این احتمال وجود دارد که به عنوان اسپم شناخته شوند . فرقی ندارد این تشخیص اسپم توسط الگوریتم های گوگل صورت بگیرد یا به صورت دستی انجام شود . این مشکل زمان خطرناک تر می شود که سایت شما ، قابلیت تبدیل شدن به یک برند را نیز نداشته باشد و در این صورت ، نگاه گوگل به سایت شما ، یک نگاه خوب نخواهد بود و سایت شما برای آنها قابل اعتماد نخواهد بود .
زمانی که این اتفاق رخ دهد ، سایت شما با کاهش نرخ تبدیل رو به رو میشود و باعث میشود که پروسه ساخت بکلینک ، بسیار سخت تر از گذشته شود . پس به خاطر خودتان هم که شده ، سعی کنید از این گونه دامنه ها دوری کنید و به فکر ایجاد یک برند معتبر برای خودتان باشید . استفاده از دامنه های EMD ، یکی از بدترین روش های سئو می باشد ولی با توجه به مثال های نقضی که در این زمینه دیده میشود ، همچنان توسط برخی افراد استفاده میشود .
حتی اگر وبسایتی با وجود کلمه کلیدی در نام خودش به صفحات اول رسیده باشد ، مطمئن باشید که خود نام دامنه هیچ تاثیری در این امر نداشته است و آن وب سایت با تولید محتوای خوب و فعالیت موثر ، توانسته به آن رتبه دست پیدا کند .
۳ – استفاده از تبادل لینک دو طرفه
نگاهی که موتورهای جست و جو به لینک ها دارند ، همانند یک رای می باشد . بنابراین تبادل لینک دو طرفه به این صورت تعبیر میشود که اگر شما به من رای بدهید ، من نیز به شما رای خواهم داد . این دقیقا مفهوم روشنی از ساختن لینک های غیر طبیعی برای فریب موتورهای جست و جو می باشد و یکی از بدترین روش های سئو می باشد . با وجود اینکه خیلی از ما میدانیم که تبادل لینک دو طرفه یکی از خطرناک ترین روش های سئو می باشد ، اما من همچنان سایت هایی را میبینم که به صورت کور کورانه در حال تبادل لینک هستند .
این موضوع زمانی بدتر میشود که تبادل لینک ، بین سایت های کامل غیر مرتبط انجام شود . گوگل به راحتی میتواند این گونه تبادلات را شناسایی و مجازات کند . واقعا حیف است لینک هایی که باید داخل مطالب با کیفیت قرار بگیرند و باعث پیشرفت سایت شوند ، به صورت ناشیانه در قسمت های نامرتبط قرار میگیرند که باعث همراه شدن آنها با صدها لینک بی کیفیت میشود . این گونه لینک ها چون هیچگونه ارزش و سودی برای بازدید کننده ها ندارند ، توسط گوگل نیز نادیده گرفته میشوند . البته شانس بیاورید که گوگل آنها را نادیده بگیرد و شما را مجازات نکند !
این مورد از روش های سئو ، امروزه دیگر هیچ کاربردی ندارد و موثر نیست اما ما هنوز فروشنده های لینکی را میبینیم که برای به دست آوردن سود بیشتر ، حاضر هستند تا سایت شما را به نابودی بکشانند ! لطفا در مواجهه با این لینک ها کاملا محتاط برخورد کنید زیرا بیشتر از یک دهه است که این تکنیک ، مرده است .