روز سه شنبه رویدادی فرهنگی ، تکنولوژیکی و اقتصادی که اهمیت جهانی است برگزار می شود چرا که در این روز شرکت اپل طیف جدیدی از محصولات خود را شامل گوشی های آیفون ، دستگاه های پوشیدنی ، خدمات رسانی و اپل تی وی بهبود یافته را راه اندازی می کند.
چنان چه این دستگاه ها موفق از آب در آیند ، شرکت اپل تبدیل به نخستین شرکتی می شود که تا کنون توانسته است در بورس اوراق بهادار نیویورک به رتبه نخست دست پیدا کند .
در حقیقت از رهگذر این رویداد اپل جهان غور و غوطه عمیق تری در عصر دیجیتال خواهد زد .
شرکت اپل در چند سال گذشته در کنار شرکت های دیگری مانند گوگل ، فیسبوک و آمازون به عنوان یکی از شرکت های غول و مطرح روزگار ما به منصه ظهور رسیده است.
در این روزگار دیگر شرکت ها و گروه ها مانند Airbnb ، eBay ، Instagram ، LinkedIn ، Snapchat ، Spotify ، Twitter ، Uber و YouTube زندگی همه ما را دست خوش تغییراتی کرده اند.
مطلب پیشنهادی: بررسی تبلت سرفیس پرو ۲۰۱۷ – ساده و باکیفیت
هیچ کس با این گفته سر مخالفت ندارد که ظرفیت خلاقیت و تحول این شرکت ها تا چه اندازه تاثیرگذار بوده است.
شرکت هایی از این دست هر انسانی وارد به احترام گذاشتن به قدرت خلاقیت در دوره سرمایه داری می کند .
هیچ کس هیچ بحث و مخالفتی با خدماتی که این شرکت ها ارایه داده اند و باعث شتاب گرفتن زندگی به صورت کارآمد در دنیای مالکیت های عمومی و برنامه ریزی دولتی شده اند ندارد و در عین حال همه این شرکت ها منابعی قدرتمند جدید به شمار می آیند که موجب افزایش قدرت و توان فردی نیز می شوند.
چنین شرکت هایی سر از همه امورات زندگی ما در می آورند.
حتی اطلاعات خصوصی ما در مدل کار و کسب آنها ادغام و یک پارچه شده است.
این شرکت ها معنا و مفهوم انحصار طلبی را به سطحی جدید رسانده اند و در این راستا هر پلتفرم دیجیتالی و هر حالت و شرایط غالب و برتری مزیتی در باب بودن و هستی ایجاد می کند که به هر پلتفرمی ارزش استفاده کردن می دهد.
بنابراین این قدرت و توانایی را دارند تا موقعیت خود را در بازارهای جهانی فاقد هر گونه چالش و مساله کنند.
مطلب پیشنهادی: بهترین تلفن های هوشمند سال ۲۰۱۷
این که این شرکت ها چه نوع رفتار اخلاقی را با مشتریان ، کارکنان، رقبا و مقامات دولتی در پیش می گیرند حایز اهمیت وجودی است.
با این همه، اکنون بر همگان فاش و مبرهن است که ساختارهای وجودی حاکمیت شرکتی ، قانون رقابت و همکاری بین دولتی دیگر محدود به وظیفه و مسئولیت مبتنی بر هنجارهای اخلاقی حیاتی و پای بند بودن به آنها نیست .
در این زمینه شرکت اپل یکی از بهترین نمونه ها است.
اپل شرکت سازنده و تولید کننده و خدمات رسانی است که در مقایسه با فیسبوک و گوگل کمتر توانسته است و یا خواسته است که موقعیت بازار غیرقابل تحمل را به وجود آورد.
اگر محصولاتی که اپل در روز سه شنبه معرفی و راه اندازی می کند با استقبال ضعیف و اندک مواجه شود ، تعداد بی شماری از رقبای اپل آماده هستند تا به عرصه ورود کنند و به زعم و گمان خودشان تلفن موبایل و دستگاه های پوشیدنی بهتر به مشتریان ارایه دهند.
از این رو است که زندگی و حیات شرکتی مانند اپل وابستگی تام و تمام با خلاقیت دارد تا با موقعیت انحصاری.
همچنین این شرکت توجه ویژه به حفظ حریم خصوصی افراد و رعایت احترام آنان دارد .
مطلب پیشنهادی: ویندوز ۱۰ هرگز پایان ندارد – ۵ ویژگی که در آینده خواهیم دید
به همین دلیل است که شرکت اپل نمی تواند از نگرانی ها و دل مشغولی های خود در زمینه دسترسی به اهمیت قدرت خصوصی رهایی پیدا کند.
اپل امروز در آستانه و درگاه تبدیل شدن به یک شکرت تریلیون دلاری قد و قامت راست کرده است.
مالیاتی که این شرکت می پردازد در مقایسه با میزان فروشی که دارد به معنای حقیقی کلمه ناچیز و کم اهمیت است.
اپل به راستی به خوبی با قاعده بازی در زمینه فرار از پرداخت مالیات آشنا است اما با توجه به درآمد میلیاردی آن ضرورتی به این کار نمی بیند.
این شرکت اکنون علم و اطلاعات بی شماری در اختیار دارد که در برابر فرآیندهای ضعیف مسئولیت پذیری به هیچ عنوان به چشم نمی آیند.
از این رو است که سیستم های رایج شکایت و حق طلبی در قبال این شرکت راه به جایی نمی برند .
اندک اندک فاش و آشکار می شود که خط مشی و سیاست عمومی نیازمند قدرت و استحکام بیشتری در برابر شرکت های پیشرویی مانند اپل است.
مطلب پیشنهادی: معرفی بهینه سازی وبسایت – گوگل چطور کار می کند
این که کشورهای اروپایی و شهروندان آنها چاره ای ندارند به جز این که از استثمار شدن از سوی شرکت هایی که با هم متحد و هم پیمان شده اند بگریزند و شرکت های آی تی در هر جای اروپا که مشغول انجام عملیات باشند مجبورند رای به منشور اطلاعات اتحادیه اروپا بدهند.
چرا که برای مثال شرکتی مانند Big Innovation Centre که در زمینه تجارت در انگلستان فعالیت دارد تصدیق می کند ، اطلاعات و داده های در اختیار افراد متعلق به آنها است چون پدید آوردنده آن بوده اند.
اکنون باید به این اصل متعقد و پای بند بود که “داده های من از آن من هستند” و فرد باید بتواند از داده ها و اطلاعات استفاده تجاری کند منتها در چارچوب توافق بر سر توجه و رسیدگی به شکایات و تعهد در قبال جبران خسارت.
خط مشی و سیاست رقابت باید کارکرد بین المللی داشته باشد.
به همین منوال ، شرکت های آی تی باید مطابق ابتکارات OECD (سازمان همکاری و توسعه اقتصادی) در زمینه اجتناب از پرداخت مالیات یا مواجه شدن با ریسک پرداخت هزینه ثابت فروش حرکت کنند.
مطلب پیشنهادی: لپتاپ Mi Notebook Pro شیائومی معرفی شد
از سوی دیگر ، همه شرکت ها باید اصول کلی اخلاقیات را مد نظر داشته باشند و حق شکایت را محترم بدارند .
شرکت اپل و همه شرکت های رقیب آن در حال تغییر دادن جهان هستند و این به معنای آن نیست که آنها می توانند اصول اخلاقی که ما با آنها زندگی می کنیم را نیز دگرگون کنند.
در این خصوص نیاز است تا همه کشورها موردنظر نظارت کافی و کامل داشته باشند.