در بخش اول این مقاله ، ما دانستیم که ترکیب طراحی سایت و سئو برای دست یابی به موفق ضروری می باشد . طراحی سایت میتواند تجربه کاربری را بهتر کند و بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جو ( سئو ) میتواند به موتورهای جست و جو کمک کند تا محتوای ما را بهتر بررسی کنند و به تبع آن بتوانند رتبه های بهتری را برای ما در نظر بگیرند . در مبحث ترکیب طراحی سایت و سئو ، سر تیتر ها را توضیح دادیم . در این بخش از مقاله قصد داریم تا به بررسی ساختار سایت و سیگنال های کاربران بپردازیم .
ساختار مناسب سایت از مباحث مهم ترکیب طراحی سایت و سئو :
شاید مبحث راحت بودن گردش در سایت ، خیلی پیش پا افتاده باشد و نیاز نباشد که خیلی به آن بپردازیم ولی در مقاله ترکیب طراحی سایت و سئو ، آن را بررسی خواهیم کرد . علت این امر آن است که من هنوز هم سایت هایی را میبینم که مباحث مربوط به ساختار راحت سایت را متوجه نمیشوند و روی سایت خودشان اعمال نمیکنند . شما باید بدانید که ساختار سایت شما تنها برای کاربران شما حائز اهمیت نمی باشد و در واقع شاه راهی است که موتورهای جست و جو را به بخش های مختلف سایت شما هدایت میکند .
به خاطر داشته باشید که بسیاری از بازدید کننده ها ، از طریق صفحه اصلی ، وارد سایت شما نمیشوند . مفهوم آن این است که سایت شما باید ساختاری روشن داشته باشد که بتوان به راحتی در آن گردش کرد . اگر سایت شما ساختار قابل فهمی داشته باشد ، برای کاربران تفاوتی نخواهد داشت که به کدام صفحه از سایت شما وارد میشوند .
مسیریابی سایت شما نباید حاوی پاپ آپ های پر زرق و برق ، لیست های طولانی و بن بست ها باشند . کاربران شما باید در هر بخشی از سایت ، بتوانند به راحتی به بخش های دیگر بروند .
برای مثال به یکی از غول های محصولات بهداشتی یعنی سایت ” Anthem ” دقت کنید . هم روی موبایل و هم در کامپیوتر ، زمانی که روی منو کلیک میشود ، صفحه منو کل فضای صفحه را پر میکند :
به خاطر این که بخش منو کل صفحه را پوشانده است ، کاربران نمیتوانند محتوای زیر منوی ناوبری را مشاهده کنند . این قضیه باعث ایجاد یک تجربه کاربری بسیار ضعیف خواهد شد . وقتی مردم از دستگاه های موبایلی استفاده میکنند ، به احتمال زیاد حوصله چنین منوهایی را نخواهند داشت و سایت را ترک خواهند کرد .
علاوه بر مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم ، داشتن یک منو و ساختار مناسب ، میتواند باعث ظاهر شدن بخش sitelinks در نتایج جست و جوی گوگل شود . Sitelink ها میتوانند باعث شوند که بخش نتایج جست و جوی مربوط به شما ، فضای بیشتری را اشغال کنند . مفهوم این موضوع آن خواهد بود که فضای موجود برای رقبای شما کمتر خواهد شد و احتمال اینکه کاربر روی نتیجه مربوط به سایت شما کلیک کند ، بسیار بالا خواهد رفت .
این الگوریتم گوگل است که تصمیم میگیرد برای چه سایت هایی Sitelink ها را نمایش دهد و برای چه سایت هایی نمایش ندهد . آنها معمولا این تصمیم را بر اساس ساختار یک سایت میگیرند :
” ما فقط زمانی Sitelink ها را نشان میدهیم که احساس کنیم برای کاربران مفید می باشد . اگر ساختار سایت شما به ما اجازه ندهد که سایت لینک ها را پیدا کنیم یا ما احساس کنیم که لینک های سایت شما با جست و جوی کاربر ارتباطی ندارد ، آن ها را نشان نخواهیم داد ” .
سیگنال های کاربری :
یکی دیگر از مباحث مهم در زمینه ترکیب طراحی سایت و سئو ، بحث سیگنال های کاربری می باشد . من باور دارم که سیگنال های کاربری ، رفته رفته در حال تبدیل شدن به یکی از فاکتورهای موثر در رتبه سایت در موتورهای جست و جو هستند . آیا شما پست هایی روی بخش Google My Business دارید که بازدید کننده ها روی آن کلیک میکنند ؟ آیا بازدید کننده های موبایل شما از قابلیت کلیک-برای-تماس استفاده میکنند تا شماره شما را بگیرند ؟ آیا مشتری های راضی برای شما توصیه های ۵ ستاره قرار میدهند و آیا شما به آنها پاسخ میدهید ؟
اگرچه گوگل این موضوع را تایید نکرده است و ما صد در صد نمیدانیم که آیا فاکتورهایی مانند زمان ماندن کاربر روی سایت یا نرخ بازگشت به صورت مستقیم روی رتبه ها اثر گذارند یا نه ، اما تحقیقات نشان داده است که سایت هایی که رتبه های بالایی دارند ، معمولا از این سیگنال های کاربری به خوبی استفاده میکنند . پس بیایید این موضوع را اینگونه بیان کنیم که گوگل همه چیز را میبیند و میفهمد . تمامی لمس های و یا کلیک های کاربران شما ، میتوانند به گوگل نشان دهند که محتوای شما به قدری خوب است که کاربران با آن ارتباط برقرار میکنند .
اگر شما نیاز به سایتی با ساختار مناسب و سیگنال های کاربری قوی دارید ، هم اکنون با بخش طراحی سایت چیتاسافت تماس برقرار کنید .